Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 16:28 Yorum: 0

ASKİ’den Bank Asya açıklaması

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) Bank Asya ile bağının olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

ASKİ’den Bank Asya açıklaması

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) Bank Asya ile bağının olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

ASKİ'den yapılan açıklamada, Bank Asya ile herhangi bir online tahsilat anlaşması yapılmadığı ve bugüne kadar da hiç olmadığı ifade edilerek, sadece adı geçen bankanın müşterilerinin hesaplarından otomatik ödeme talimatı vermesi durumunda bankanın tahsilat yaptığı ayın belirli günlerinde de ASKİ'ye ödemede bulunduğu belirtildi.

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden sonra, adı geçen banka ile otomatik ödeme talimatlarına istinaden yapılan işlemlerin ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından iptal edildiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Su faturalarının arkasında bulunan anlaşmalı bankalar arasında Bank Asya'nın hala bulunuyor olmasının sebebi ise ASKİ matbu olarak basılan su faturalarını belirli aralıklarla tedarik etmektedir. Kurumumuzun elinde bulunan önceden tedarik edilmiş faturalar henüz bitmediğinden ve imha edilmesi durumunda da kurumumuzun uğrayacağı zarar göz önünde bulundurularak, elimizdeki faturaların bitmesi beklenmiştir. Kaldı ki, Bank Asya'nın FETÖ örgütüyle herhangi bir bağı kalmamış, devlet tarafından el konulmuş ve faaliyetleri durdurulmuştur. Ayrıca yeni hazırlanan faturalardan Genel Müdürlüğümüz tarafından Bank Asya ile olan otomatik ödeme talimatlarına istinaden yapılan işlemler iptal edildiğinden adı geçen bankanın ismi çıkartılmıştır. Kurumumuz Bank Asya ile bunun haricinde herhangi bir faaliyette bulunmamış ve herhangi bir birlikteliği yoktur."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber