Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:03 Yorum: 0

ASKİ’den Klorlama Açıklaması

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen'in serum düzeneyiyle klorlama yapıldığı iddialarını yalanladı.

ASKİ’den Klorlama Açıklaması

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen'in serum düzeneyiyle klorlama yapıldığı iddialarını yalanladı.

ASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Basın yayın organlarında ASKİ Genel Müdürlüğü hakkında çıkan "Serum Düzeneğiyle Klorlama İddiası" kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Kullanılmış olan görsellerde yer alan düzenek geçmişte İl Özel İdaresi döneminde yapılan uygulamalara ait bir düzenek olup bu anlamda bir uygulama günümüzde Aydın il genelinin hiçbir noktasında mevcut değildir. Genel Müdürlüğümüzü karalama ve yıpratma maksatlı bir takım kişi veya kişilerce ortaya atılan bu iddialar çerçevesinde siz değerli kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu basın açıklamasının yapılmasına gerek duyulmuştur.

İlimiz genelinde 660 noktada klorlama cihazımız mevcuttur. Bunlardan gerekli görülen 269 adedi yenilenmiştir. İl bazında tüm noktaların periyodik olarak ilave ve kontrolleri yapılmaktadır. Basında resmedilen bahse konu yer ise Buharkent ilçesi Murat Dağı bölgesinde 3 haneye kullanma suyu veren kaptajımızdır. Bu bölgede elektrik olmaması sebebiyle güneş enerji paneli yardımıyla otomatik klorlama cihazı çalıştırılmakta ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak 0,5 PPM klor dozlanmaktadır. Tüm il bazında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve kendi ekiplerimiz klor kontrolleri yapmakta aynı zamanda kontrol ve denetim izlemesi kapsamında içmesuyu numuneleri alınmaktadır. Alınan numunelerin Aydın Halk Sağlığı, İzmir Halk Sağlığı laboratuvarlarında ve kendi laboratuvarlarımızda analizleri yapılmaktadır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun doğrudan talimatı ile il genelinde sağlıklı içme suyu projesi kapsamında, ASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmekte ve geçmişten gelen tüm alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturmaktadır. Özellikle içme suyu gibi hassas bir konuda böyle bir ihmal ve usule uygun olmayan uygulamanın söz konusu bile olamayacağını beyan eder, bu gibi art niyetli ve maksatlı iddialara siz değerli vatandaşlarımızın ve kamuoyunun itibar etmemesini rica ederiz" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber