Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Mayıs 2019 - 10:23 Yorum: 0

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı

Kentte genelde kırsal mahallelerdeki bağlarda tek tek toplanarak merkeze getirilen asma yaprakları büyük rağbet görüyor.

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı

Şanlıurfa'da asma yaprakları tezgahtaki yerini aldı.

Kentte genelde kırsal mahallelerdeki bağlarda tek tek toplanarak merkeze getirilen asma yaprakları büyük rağbet görüyor. Şanlıurfa'daki geleneksel "sarma dolması" ise daha çok asma ve dut yaprağı ile yapılıyor. Vatandaşların rağbet gösterdiği asma yaprağının kilosu 15 liradan satılıyor.

Tezgahtan alışveriş yapan Aynur Kaya, asma yaprağının Şanlıurfa'nın geleneksel yemeği olduğunu belirterek yapraktan yapılan "sarma dolması" yemeğinin tarifini anlattı. Kaya, "Yaprakları önce sıcak kaynar suda bekletiyorsun, Bunlar bu şekilde yumuşak oluyor yani pişmiş gibi oluyor. Daha sonra dolmanın içi hazırlanıyor ekşili, acılı, zeytinyağlı isteğe göre hazırlanıyor. Daha sonra bunlar tek tek sarılıp tencereye diziliyor. Daha sonra üzerine dolma taşları dizilip, öyle pişiriliyor" diye konuştu.

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı

Asma yaprağı tezgahtaki yerini aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber