Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Yerel 06 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

"İşsizliğin artışını engellemenin yolu yatırım ve üretimin önündeki engelleri kaldırmak, yüksek faizleri düşürmektir"

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, “İşsizliğin artışını engellemenin yolu yatırım ve üretimin önündeki engelleri kaldırmak, yüksek faizleri düşürmektir” ifadesini kullandı.

Kaya, yazılı açıklamasında, doların lira karşısında değer kazanması ve TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamları ile ilgili değerlendirmede bulundu. 

Geçen yıl işsizlik oranının artarak yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlatan Kaya, “Bu rakam üretim ve yatırım da sıkıntılar olduğunu göstermektedir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi üretmeyen ülkeler kalkınamazlar. Üretimin önündeki engeller kaldırılmalı, yüksek faiz ve baskılı kur politikalarından vazgeçilmelidir” ifadesini kullandı.

Kaya, doların dünyadaki ekonomik gelişmelere göre Türk Lirası karşısında değer kazanmasının olağanüstü bir kriz varmış gibi değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyadaki diğer ülkelere baktığımızda dolar karşısında avro dahil olmak üzere diğer ülke paraları da değer kaybetmektedir. Son zamanlarda Merkez Bankamızın enflasyonun düşürülmesini hedef alarak faiz oranlarını düşürmemesi ve ortaya çıkan durumun dövizi baskı altına alması sanayicinin aleyhine olmuştur. Sonuçta lira, döviz karşısında aşırı değerli kalmış, faizler yüksek olarak devam etmiştir. Döviz kurunun düşük olması ithalatın artması ve yerli üreticinin ithal ürünler karşısında rekabet edememesi ve döviz borçlarımızın artması sonucunu çıkartmıştır.”

Kaya, Merkez Bankası bu güne kadar uygulamış olduğu enflasyon ve faiz politikalarını gözden geçirmesini ve değiştirmesini isteyerek, "faizlerin arttırılması yolunu hiç düşünmemeli, yatırımcının ve üretimin önündeki engelleri kaldırmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber