Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

"Büyüme olması için yüksek kredi faizleri ve yatırımın önündeki engeller ortadan kaldırılmalıdır"

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, "Büyüme olması için yüksek kredi faizleri ve yatırımın önündeki engeller ortadan kaldırılmalıdır" ifadesini kullandı.

 Kaya, yazılı açıklamasında, Merkez Bankasının bir hafta vadeli döviz faiz indirim kararı ve sanayi üretimi oranının düşmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Merkez Bankasının doğru bir adım attığını belirteren Kaya, şunları kaydetti:

"Bu düşen faiz oranı bir hafta vadeli döviz faizleri için dolayısıyla bankaları rahatlatmak için yapılmıştır. Düşük faizin sanayiye ve yatırıma yansıması için uzun vadeli döviz kredilerinin faizlerinin düşürülmesi gerekir. Halen Avrupa’daki sanayicinin kullanmış olduğu kredi faizi ile Türkiye’deki sanayicinin kullanmış olduğu kredilerin faizinde dört kat fark vardır. Avrupalı sanayici yüzde 2 ile kredi kullanırken, Türkiye’deki sanayici yüzde 8 ile kredi kullanabilmektedir. Merkez Bankası bu problemi çözmelidir."

Kısır çekişmeleri bırakıp ekonomi gündemine kilitlenilmesi gerektiğini belirten Kaya, en önemli gündemin Türkiye’nin büyümesi olduğunu vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber