Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Eylül 2018 - 14:58 Yorum: 0

ASO Başkanı Özdebir: “Kontrollü ve ekonomik gerçekliklere uygun bir makroekonomik model ortaya konuldu”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Yeni Ekonomi Programı"na ilişkin, "Ülkemizin gelecek 3 yıllık projeksiyonu belli oldu. Kontrollü ve...

ASO Başkanı Özdebir: “Kontrollü ve ekonomik gerçekliklere uygun bir makroekonomik model ortaya konuldu”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Yeni Ekonomi Programı"na ilişkin, "Ülkemizin gelecek 3 yıllık projeksiyonu belli oldu. Kontrollü ve ekonomik gerçekliklere uygun bir makroekonomik model ortaya konuldu. Program, mevcut dinamikleri sürdürebilir hale getirirken, bunu gerçekleştirmek için de güçlü maliye politikasıyla desteklendiğini görüyoruz" dedi.

Bugün açıklanan "Yeni Ekonomi Programı"nı değerlendiren ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Kur, faiz ve enflasyon sarmalının, ülke ekonomisine getirdiği maliyetin bu programla birlikte aşılacağını düşünüyorum. Özellikle kamu harcamalarında kısıtlanmaya gidileceği ve yüksek maliyetli projelere başlanmayacağına ya da devam edenlerin erteleneceğine yönelik açıklamalar, piyasada rahatlatıcı etki ortaya çıkaracaktır. Özellikle bu uygulamayla sağlanacak kamu tasarrufunun kaynak yaratma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Programda bankacılık sektörünün güçlü yapısının sürdürülmesi ve reel sektörü destekleme yönünde devamlılığının sağlanmasının temel amaç olarak ortaya çıktığını belirten Özdebir, şunları söyledi:

"Bu anlamda reel sektörün finansal piyasalarla ilişkisi göz önüne alındığında mevcut borçlanma maliyetlerinin aşağı çekilmesi yönünde etkinliği arttırarak, ekonomide bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Kaynak sıkıntısının yaşandığı ülkemizde özellikle döviz akışını sağlamaya yönelik alınan tedbirler, döviz kurlarındaki volatilitenin normalleşme eğilimine girmesini sağlayacağı aşikardır. Türk lirasına olan güven artacak, bu güven artışı bütün makroekonomik değişkenleri olumlu etkileyerek, ekonomimiz yeniden dengelenme ve ayarlama sürecine girecektir. Dengelenme, disiplin ve değişim, ana temeli üzerine oturtulan programla ekonomimizin sürdürülebilir bir model algısıyla yeniden bir dengelenme sürecine gireceğini düşünüyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber