Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Temmuz 2016 - 10:58 Yorum: 0

ASO Başkanı Özdebir’den yabancı işadamlarına mektup

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, ASO üyelerinin iş ilişkisi içinde olduğu yabancı şirket ve işadamlarına İngilizce bir mektup yazarak...

ASO Başkanı Özdebir’den yabancı işadamlarına mektup

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, ASO üyelerinin iş ilişkisi içinde olduğu yabancı şirket ve işadamlarına İngilizce bir mektup yazarak Türkiye ile ilgili aceleci bir karar vererek hata yapmamalarını istedi.

Mektubunda 15 temmuz tarihinde Türkiye'de gerçekleşen talihsiz girişimin Türk halkının kararlı tutumuyla kısa sürede bastırıldığını belirten Özdebir, "Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere tüm siyasi partilerimiz, milletvekillerimiz Türkiye'nin demokratik siyasetinin ve demokratik kurumlarının arkasında kararlılıkla durmuştur" dedi.

Mektubunda Türkiye ekonomisinin 2015 yılında yüzde 4, 2016 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 4.8 büyüyerek dünyanın en iyi performans gösteren piyasaları arasına girdiğine dikkat çeken Özdebir, "Türkiye'nin ekonomik temelleri güçlüdür. Devlet bütçesinin performansı iyidir. Bütçe açığının GSYİH'ya oranının 2016'da yüzde 1,6 olması beklenmektedir. Türk bankaları yüzde 13 sermaye yeterlilik oranı ile finansal olarak güçlüdür. Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek gibi iddialı bir hedefi bulunmaktadır. Bu amaçla Türkiye, süregelen ekonomik ve yapısal reformlarını herhangi bir gecikmeye mahal vermeden gerçekleştirmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

Özdebir, pazartesi gününden itibaren döviz ve borsada bir takım oynaklık

gözlemlendiğini, fakat kısa bir süre sonra piyasaların yatıştığını da belirterek şunları dedi:

" Tüm ekonomik aktiviteler olağan bir şekilde sürdürülmektedir. Çünkü Türk Ekonomisi yapısal olarak güçlüdür."

Mektubunda, "Ankara Sanayi Odası olarak önceliğimiz, olağan işimize devam etmek, üye firmalarımızın rutin aktivitelerini yürütmelerine yardım etmek ve rekabet edebilirliklerini sürdürmelerini sağlamaktır" diyen Özdebir sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kapsamda, Türk iş dünyası ile olan iş ilişkileriniz hakkındaki endişeleriniz tamamıyla anlaşılabilir. Fakat sizi temin ederim ki Odamız üye firmaları eskisi gibi tam fonksiyonlu olarak yükümlülüklerini yerine getirebilir durumdadır. Aceleci bir karar vererek hata yapmamanızı rica ediyorum.Umarız ki karşılıklı fayda odaklı iş ilişkilerimiz devam edecek ve bu ilişkiler Türk firmaları ile güçlenecektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber