Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 12:24 Yorum: 0

ASO Teknik Koleji’nde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı

ASO Genel Başkanı Nurettin Özdebir öğrencilere, "Burada alacağınız eğitimin en önemli özelliklerinden bir tanesi, size sadece bir akademik bilgi değil...

ASO Teknik Koleji’nde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı törenle başladı

ASO Genel Başkanı Nurettin Özdebir öğrencilere, "Burada alacağınız eğitimin en önemli özelliklerinden bir tanesi, size sadece bir akademik bilgi değil bu akademik bilgiyle beraber bu bilgiyi nasıl kullanacağınız, bunlarla nasıl bir şeyler yapacağınız da öğretiliyor. Bunun bilincinde olun" dedi.

Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) projesi olan ASO Teknik Koleji 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılına Ankara Sanayi Odası Birinci Organize Sanayi Bölgesi'nde (ASO 1. OSB) düzenlenen törenle başladı.

Törene Ankara Sanayi Odası ve ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Eğitim Kurulu Üyeleri, Sanayiciler, Öğrenci Velileri ve Öğrenciler katıldı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir törende yaptığı konuşmada, okula bu yıl 130 öğrencinin daha katıldığını belirterek, seçmiş oldukları bu eğitim modeli ile öğrencilerin bu okuldan çok donanımlı olarak mezun olacaklarına inandığını söyledi. Okulun ilk mezunlarını bu sene verdiğini ifade eden Özdebir, "Bu ülkenin en büyük zenginliği insan kaynağı. Burada bulunan işletmelerimiz insanları değerlendirirken ne bildiğine değil, bildikleri ile neler yapabildiklerine bakarak çalıştırıyor. Dünyadaki rekabet artık buna göre şekilleniyor. Ülke olarak ilim ışığında sorgulayan ve araştıran gençlere ihtiyacımız var. Bunun için de mesleki eğitim her alanıyla son derece önemli" diye konuştu.

Bilginin çok hızlı üretilip ve çok hızlı tüketildiğini vurgulayan Özdebir, "İletişim çağındayız ve bilgiye ulaşmak çok kolay. Nasıl ki firmalar arasında, ülkeler arasında rekabet varsa, sizlerin de dünyadaki diğer akranlarınızla aranızda çok ciddi bir rekabet var ve bu rekabet önümüzdeki dönemde daha da artacak, daha da acımasız olacak. Onun içindir ki ne bildiğiniz değil bildiğinizle ne yaptığınız önemli. Burada alacağınız eğitimin en önemli özelliklerinden bir tanesi, size sadece bir akademik bilgi değil bu akademik bilgiyle beraber bu bilgiyi nasıl kullanacağınız, bunlarla nasıl bir şeyler yapacağınız da öğretiliyor. Bunun bilincinde olun" ifadelerini kullandı.

ASO tarafından kurulan ve 2012-2013 döneminde eğitime başlayan ASO Teknik Koleji'nde 9. sınıfa bu yıl başlayan 130 öğrenciyle birlikte toplam 460 öğrenci eğitim görecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber