Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Mayıs 2017 - 10:39 Yorum: 0

ASO’da "Kadın İstihdamının Yararları" konuşuldu

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Kadınların iş hayatına katılımının artması ekonomik gelişmemizi hızlandıracaktır" dedi.

ASO’da 'Kadın İstihdamının Yararları' konuşuldu

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Kadınların iş hayatına katılımının artması ekonomik gelişmemizi hızlandıracaktır" dedi.

Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Kadının Toplum, Sosyal Hayat, Sanat, İş Dünyası ile Türk Kültüründeki Yeri ve Kadın İstihdamının Yararları" konulu panel ile "Ankara-Hakkari Kardeşlik Köprüsü" temalı "El Dokuması Hakkari Kilimleri ve Kapılıkları" sergisinin açılışı ASO'da gerçekleştirildi.

Tiyatro sanatçısı Tamer Levent'in moderatörlük yaptığı panelde ilk kadın F-16 pilotu Berna Şen Şenol, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Bilge Demirköz, Beyin Cerrahı Prof. Dr. Semih Keskil, Sanayici Birten Gökyay, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dengiz konuşmacı olarak yer aldı ve başarı hikayelerini paylaştı.

Panelin açılışında konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Kadınların iş hayatına katılım oranının artması ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımızı zenginleştirecek, özellikle ekonomik gelişmemizi hızlandıracaktır" dedi.

Türkiye'de kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayata yeterli oranda katılmadıklarını söyleyen Özdebir, kadınların iş gücüne katılım oranını artırmadan yüksek gelirli ülkeler grubuna girmenin mümkün olmadığına dikkat çekerek, "Kadınların iş hayatına katılım oranının artması ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımızı zenginleştirecek, özellikle ekonomik gelişmemizi hızlandıracaktır. Türkiye'nin büyük hedefleri var. Kadınlar olmadan bu hedeflere ulaşamayız" dedi. Özdebir, Türkiye'de tarım istihdamındaki hızlı azalmaya da işaret ederek, "Tarımda çalışan kadınlar, tarım dışına çıktıklarında veya şehre göç ettiklerinde iş gücüne katılamamaktadırlar. Aslında kadınlarımız, evde olduklarında da geleneksel sanatlar başta olmak üzere çeşitli üretim faaliyetlerinde bulunarak da iş hayatına katılabilir, aile gelirine katkı sağlayabilirler" diye konuştu.

Nurettin Özdebir'in eşi Oya Özdebir ise, bugünkü Türkiye'de kadının toplum içindeki rolünün, batılı toplumlardaki kadınlardan farklı olmadığını belirtti. Özdebir, "Günümüz Türkiye'sinde her meslek kadına açıktır. Kadın parlamenterlerin, diplomatların, yargıçların, doktorların, öğretmenlerin, mühendislerin, mimarların ve üst düzey yöneticilerin sayısı oldukça yüksektir, Fakat yeterli seviyede değildir" diye konuştu.

Panelin ardından "Ankara-Hakkari Kardeşlik Köprüsü temalı "El Dokuması Hakkari Kilimleri ve Kapılıkları" sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Panel ve sergi açılışına ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve eşi Oya Özdebir, Ankara Valisi Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, ASİAD Başkanı Eda Ersoy, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, AGSD Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, ASO Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Polat, ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Sergide, Hakkari'li kadınların yaptığı el dokuması halı, kilim ve kapılıkları sergilendi.

ASO’da "Kadın İstihdamının Yararları" konuşuldu

ASO’da "Kadın İstihdamının Yararları" konuşuldu

ASO’da "Kadın İstihdamının Yararları" konuşuldu

ASO’da "Kadın İstihdamının Yararları" konuşuldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber