Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 20 Eylül 2021 - 10:53 Yorum: 0

ASO’dan birbiri ile bağlantı kurmasına imkan sağlayacak mobil uygulama için adım

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından, kadın girişimcilerin birbiri ile bağlantı kurmasına imkan sağlayacak W-COOP mobil uygulamasının için işbirliği...

ASO’dan birbiri ile bağlantı kurmasına imkan sağlayacak mobil uygulama için adım

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından, kadın girişimcilerin birbiri ile bağlantı kurmasına imkan sağlayacak W-COOP mobil uygulamasının için işbirliği protokolü imzalandı.

Kadın Girişimcileri Buluşturan Uygulama Ankara Sanayi Odası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) ve Çankaya Üniversitesi arasında, kadın girişimcilerin birbiri ile bağlantı kurmasına imkan sağlayacak W-COOP mobil uygulamasının hayata geçirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Yapımı süren W-COOP Mobil uygulamada şirket bilgileri, faaliyet alanları, ihtiyaç ve talepleri, duyurular, etkinlik takvimi ve birbirleri ile çevrimiçi görüşmeler yapabilecekleri özellikler yer alacak. Uygulama ilk olarak Ankara'da yaşayan kadın girişimcilerin kullanımına sunulacak, kısa bir süre içinde de tüm Türkiye'deki kadın girişimci kurulları üyeleri tarafından kullanılabilecek.

Mobil uygulamanın yazılımı ise TOBB ETÜ ve Çankaya Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek. Bu konudaki İşbirliği protokolü ASO Başkanı Nurettin Özdebir, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Geçim ve TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit tarafından ASO'da imzalandı. İmza törenine yazılımı gerçekleştirecek olan öğrenciler de katıldı.

Protokol öncesinde konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bir kitabı ezberlemenin ya da sınavda iyi bir not almanın önemli olmadığını, asıl önemli olanın öğrencinin bildikleriyle ne yapabildiği olduğunu söyledi. Tüm dünyada aynı eğitimi alan milyonlarla gencin bulunduğuna dikkati çeken Özdebir," Sınırlar kalktı. Artık dünya, ticaret açısından kocaman bir Pazar haline geldi. Bu pazarda olabilmek için farklı olabilmek lazım. Ben sizler özellikle tebrik ediyorum. Öğrenci kardeşlerim, bildikleriyle ortaya bir eser koyacaklar. İnşallah daha başka yerlerde de bu başarıyı göstereceklerdir" dedi.

Salgın döneminde dijital yaşama dönüşün çok hızlandığını belirten Özdebir, şöyle devam etti:

"Buna benzer işler yapan veya bunun birtakım fonksiyonlarını yapan birçok platform var. Ama siz bunları tek bir platforma topluyor, bütün üyelerinizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve sonunda da kendi ürünlerini, kendi yapmış oldukları işlerini, ticari faaliyetlerini paylaşarak müşterinin yanı sıra sadece sosyal ilişkiler değil, ticari ilişkilerinde gelişmesini sağlayacak bir platform meydana getiriyorsunuz. Yani artık Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, whatsapp, facebook, instagram gibi bir platform olabilir ama buna biraz daha emek vermek lazım. Güzel çalışma ama buna herkesin katılması lazım ki değer kazansın. İşleri elde tutabilmek girenlerin kayıtlarının onaylanması, içeriklerin kontrolü gibi birtakım şeylerin de yapılması lazım. Kadın Girişimcilerin bu platforma sahip çıkması gerekir."

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da Türk iş dünyasının çatı kuruluşunun üniversitesi olduklarını ve dolayısıyla bu tip üniversite sanayi iş birliği girişimci faaliyetlerinin kendilerini çok heyecanlandırdığın ifade etti.

Projenin kadın girişimcilere öncülük ve rehberlik yapması açısından önemli olduğunu belirten Sarınay, "Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Dolayısıyla proje sayesinde bir araya gelecek tüm kadın girişimcilerin yaratacağı sinerji büyük işlere yol açacak, büyük potansiyel ortaya çıkaracak. Bu projeye destek veren değerli hocalarımıza öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Öğrencilik hayatınızda böyle bir şeye katkı vermeniz çok önemli. Bu girişimcilik ruhunuz ilerde de devam ederek gelişecektir. Bu açıdan bakıldığından bizim için çok anlamlı bir proje. Çünkü kadınlara iş hayatında verilen desteğin ayrı bir önemi var. Bu açıdan ben emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmazyiğit de proje ile ilk hedeflerinin Ankara genelinde girişimci kadınlarının sayısını artırmak, birbirleriyle irtibatlarını sağlamak, ticaretlerini daha da ileriye götürerek ihracat hedeflerine ulaştırmak olduğunu aktardı.

Projenin hayata geçtiğinde sadece Ankara ile sınırlı kalmayacağını söyleyen Yılmazyiğit, "Üniversite sanayi işbirliği ile gerçekleştiren bu proje kadınlarımızı daha ileriye götürecek, birbirleri ile irtibatı ve çalışmayı daha da kolaylaştıracak. Bu proje sadece Ankara ile sınırlı kalmayacak. 81 ildeki kadın girişimciler kurulunun birbirlerini tanımalarını ve çalışmalarını devam ettirmeleri şeklinde devam edecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber