Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

ASP İl Müdür vekili Zil’in “Dünya Kız Çocukları Günü” mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ASP İl Müdür vekili Zil’in “Dünya Kız Çocukları Günü” mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dünya Kız Çocukları Gününün tarihçesine değinen Zil, şunları kaydetti:

"193 üyeli BM Genel Kurulunda, 2012 yılından itibaren 11 Ekim'in "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak kabul edilmesine ilişkin Türkiye Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı bütün ülkelerin onayıyla kabul edildi. Kız çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek, eğitimden etkin biçimde faydalanmalarını sağlamak, zorla evlendirilmesinin önüne geçilmesi için çalışmalar yapmaktayız"

Zil, kız çocuklarına verilecek nitelikli eğitimin ayrımcılık ve şiddetin önlenmesine yardımcı olacağını belirterek, bu sayede kız çocuklarının, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanabileceğinin altını çizdi.

Zil, bugünün kız çocuklarının yarının anneleri olduğunu anımsatarak şunları ifade etti:

"Ülkemizde, önüne çıkan engellere rağmen, iyi eğitim almış büyük başarılara imza atmış birçok kadın bulunmaktadır. İnanıyorum ki bu güzel örnekler kız çocuklarımıza yeni ufuklar açacaktır. Ülkelerin geleceği olan çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarımızın desteklenmesi, güçlendirilmesi ve onlara yatırım yapılması son derece önemlidir. Bu amaçla yola çıkılarak yapılacak her yatırım özellikle kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalının kırılması için atılmış önemli bir adım olacaktır. Kurum olarak devlet korumasındaki çocukların ve gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Kız çocuklarımızın insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmaları için herkesin üzerine düşen vazifeyi en etkili şekilde yerine getireceğini umuyor ve "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü "nü kutluyorum"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber