Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

ASÜ'de ''Çağdaş Beden Eğitimi ve Spor Düşüncesinin Gelişimi'' konferansı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca ''Çağdaş Beden Eğitimi ve Spor Düşüncesinin Gelişimi" konferansı düzenlendi.Fakülte Öğretim Üyesi Doç....

ASÜ'de ''Çağdaş Beden Eğitimi ve Spor Düşüncesinin Gelişimi'' konferansı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca ''Çağdaş Beden Eğitimi ve Spor Düşüncesinin Gelişimi" konferansı düzenlendi.

Fakülte Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Ünlü, konferansta yaptığı konuşmada, tarihin her döneminde, kişilerin ve toplumların birbirleriyle olan mücadelelerinde en önemli aracın beden olduğunu söyledi.

Beden eğitimi ve bedensel faaliyetlerin tarihteki ilk görünümünün savunma ve saldırıya, yani savaş eğitimine yönelik olduğunu aktaran Ünlü, şunları kaydetti:

"Tarihte bedensel faaliyetlerin belirli bir plan ve program içerisinde yapıldığını ve bunun ilk örneklerinin de Antik Yunanlılar döneminde yapılan düzenli yarışmalar ve olimpiyat oyunlarında görebiliriz. İlkel insanın yer değiştirme biçimi olan yürüme ve koşma, bugünkü modern atletizmin temelini oluşturmaktadır. İnsanların birbirleriyle ve hayvanlarla olan mücadelelerinde kendi beden ağırlıklarını kullanmaları modern güreşin, ellerini yumruk şeklinde kullanarak düşmanını yenmeye çalışmaları modern boksun, nehirleri geçme, su üzerinde kalma, göletlerde avlanmaya çalışmaları ise bugünkü yüzme ve su sporlarının atası olarak görülebilir"

Konferansa akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber