Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

ASÜ'de ''Evrensel Düşünme Yereli Gözetme'' konferansı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce ''Evrensel Düşünme Yereli Gözetme'' konferansı düzenlendi.ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Kalyoncu,...

ASÜ'de ''Evrensel Düşünme Yereli Gözetme'' konferansı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce ''Evrensel Düşünme Yereli Gözetme'' konferansı düzenlendi.

ASÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kahraman Kalyoncu, ASÜ konferans salonunda yaptığı konuşmada, Aksaray için sektörel olarak yeni tasarımlar ve modeller ortaya konulmak isteniyorsa, ölçülerin yeniden alınması gerektiğini söyledi.

Aksaray'ın dünyada yaşanan şehirlerarası rekabette yer alması gerektiğini, bunun farklı düşüncelerin uygulamaya geçmesiyle mümkün olacağını aktaran Kalyoncu, şunları anlattı:

''Bunun için gerekli olan endüstriyi bir kasabada toplamak gerekiyor. Bu kasaba içerisinde teknokent, yaşam alanları, katma değeri yüksek tarımsal ürünlerin üretildiği yapılanmalar, sağlık turizmini etkinleştirecek hastaneler ve sanayi yapılanmaları olacak. Yeni tasarımlar ve modeller ortaya koyabilmek için ölçüler yeniden alınmalı. Dünya'da şu an ülkelerarası değil, şehirlerarası rekabet ön planda. Olaya bu çerçevede bakmakta fayda var.'' 

Konuşmanın ardından Kalyoncu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferansa, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber