Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

ASÜ’de "Kentin Yeni Misafirleri Suriyeliler" konferansı

AKSARAY (AA)- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi’nce, "Kentin Yeni Misafirleri Suriyeliler" konferansı düzenledi.Necmettin Erbakan Üniversitesi...

ASÜ’de 'Kentin Yeni Misafirleri Suriyeliler' konferansı

AKSARAY (AA)- Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi’nce, "Kentin Yeni Misafirleri Suriyeliler" konferansı düzenledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Koyuncu, konferans salonunda yaptığı konuşmada, 2011 yılının Mart ayında Suriye’de başlayan ve kısa sürede bir iç savaşa dönüşen olaylar nedeniyle Türkiye’ye birçok Suriye'linin geldiğini söyledi.

Türkiye’nin bu kötü durumda Suriye'lilere ev sahipliği yaptığını aktaran Koyuncu, şunları kaydetti:

 "Suriye'liler mevcut yaşam koşulları, pratikte yaşanan sorunlar, temel ihtiyaçlar, beklentiler ve geri dönüş konularına dair birçok sorun yaşadı. İç savaş sebebiyle ortaya çıkan insanlık dramı karşısında Türkiye 'açık kapı' politikası izleyerek oradaki insanların mağdur olmaması için elinden gelen desteği sağladı. İnşallah bu savaş biran önce son bulur ve insanlar tekrar eski yerlerine sağlıklı bir şekilde döner."

Konferansa akademisyen ve öğrenciler katıldı.

ETİKETLER: Aksaray Üniversitesi
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber