Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Aralık 2014 - 14:33 Yorum: 0

ASÜ'de ''Küresel İklim Değişikliği'' konferansı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce ''Küresel İklim Değişikliği'' konferansı düzenlendi.ASÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi...

ASÜ'de ''Küresel İklim Değişikliği'' konferansı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce ''Küresel İklim Değişikliği'' konferansı düzenlendi.

ASÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Fırat, ASÜ'de düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, küreselleşmenin son yıllarda sadece ekonomik olarak değil siyasal, kültürel, teknolojik ve ekolojik olarak da toplumların karşısına çıktığını söyledi.

Küreselleşmenin, ülkelerin dünya nimetlerinden daha fazla yararlanmalarını sağladığını aktaran Fırat, ''Küreselleşme süreciyle birlikte devletlerin yanı sıra uluslararası devlet örgütleri, sivil toplum örgütleri ve uluslararası şirketler önemli aktörler haline gelmiştir. İlk bakışta ulusal düzeyde görülen çevre sorunları öncelikle bölgesel, sonrasında küresel sorunlara neden olabilmektedir. Bu ilkelerden en önemlisi ve yaygın olarak kabul göreni sürdürülebilir gelişmedir. Sürdürülebilir gelişme, çevre politikalarının ekonomik bir aracı haline dönüşmüştür ve kalkınma, büyüme, eşitlik, çevre konuları üzerinde bir uzlaşmayı da temsil ettiği ifade edilmektedir'' diye konuştu.

Konferansa, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber