Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ekim 2016 - 00:53 Yorum: 0

Aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı ve CEM Vakfı Malatya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları...

Aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı ve CEM Vakfı Malatya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Battalgazi Belediyesi'nin katkıları ile Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı ve CEM Vakfı Malatya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliği, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı'nda yapıldı. Etkinliğe, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şerafettin Yılmaz, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Baro Başkanı Enver Han, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Erdoğan Ünverdi, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşure etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Erdoğan Ünverdi, Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, "Şunu memnuniyetle ifade etmek lazım ki, çok şanslı bir bölgede yaşıyoruz ve çok şanslı bir milletiz diye düşünüyorum. Irak'a, Suriye'ye baktığınızda Müslüman ülkelerin neredeyse hepsinde kan gövdeyi götürüyor. Herkes birbirini öldürüyor. Niçin öldürdüklerini de bilmiyorlar. Akşam haberlere baktığınızda bir tarafa şii diyorlar, bir tarafa Sünni diyorlar, bir tarafa Kürt diyorlar. Oysa ki biz her şeyden önce insanız. Hatta Alevi literatüründe ayrım yapmazlar "Can" derler. Alevi Sünni insan ayrımı yapmadan herkese can derler. Bu ayrıştırıcı, ötekileştirici dilin yerine hepimiz birbirimize Can diye hitap edersek, birbirimizi daha da kucaklamış oluruz. Ayrıştırmayı da ortadan kaldırmış oluruz. İşte Aşure lokmalarının da en büyük güzelliği bundan kaynaklanıyor" diye konuştu.

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise, "Şunu da sevinerek ve gururla söyleyeyim ki Ehl-i Beyt sevgisinin İslam'ın birleştirici çimentosu hükmüne herkes kalben rıza göstermeye başladı. Ehl-i Beyt kavramının da dejenere edilmek istendiği bazı akılları biliyoruz. Halkımız bu oyuna gelmedi. Malatya 81 il içinde örnek oldu. Umarım ki diğer 80 il de bu güzelliklerin yaşanması adına Malatya'nın takipçisi olur. Ben bu vesile ile bu ayda tutulan oruçların, dökülen gözyaşlarının Allah indinde kabul görmesini niyaz ediyorum ve diliyorum ki Ya Rabbi bizlere bir daha Kerbelalar yaşatma. Ülkemizin, İslam aleminin, insanlık alemini Kerbelalardan kurtar" diyerek, birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli'de, Kerbela olayında alınması gereken derslerin bulunduğunu ifade ederek, "Özellikle Kerbela olayından günümüz İslam alemi ve insanlık alemi ve hele hele günümüz Türkiye'sinde bundan büyük bir ibret ve ders almak mecburiyetindeyiz. Mazlumların ve masumların kıyamete kadar zalimlere kafa tutması ve insanlık tarihinin yüz akı olan şehitler serdarı Hz. İmam Hüseyin'in Kerbela'da yere dökülen muazzez ve mübarek kanının bereketi ile İslam dininin büyük bir ivme ve anlam kazandığı günümüz insanlık alemi bundan büyük bir ibret ve ders almak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ümit Çimen ise, Muharrem ayında yapılan ibadetlere dikkat çekerek, "Bugün 22 Muharrem'deyiz. Çok kıymetli dedelerimizin de ifade ettiği gibi bizim ortak değerimiz olan Muharrem ayında, mevsiminde yine birçok asgari müştereklerimizin ortaya çıktığını gördük. Peygamber Efendimizin "Şehrullah" dediği, sevgiye, hürmete layık bir ay olarak bize haber verdiği Muharrem'i yaşadık, oruçla, çeşitli ibadetlerle ile Muharrem'i ihya ettik. Tuttuğumuz oruçları Allah kabul etsin. Yaptığımız ibadetleri Allah makbul etsin. Muharrem ayı içerisinde hepimizin ortak hüznü acısı olan Kerbela'yı hatırladık. Acılardan ders çıkardık. Kerbela vesilesi ile Ehl-i Beyt'i hatırladık. Ehl-i Beyt bizim en önemli ortak değerlerimizden birisidir. Başta dünya ve ahrette kardeşim dediği Hz Ali(r.a) efendimizi andık. Ona rahmet okuduk. Ondan ve Ehl-i Beyt'ten öldürülmesi muhtemel bir anda O'nun yatağına yatan Hz Ali efendimizin şahsında gerçek dostluğu hatırladık" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, birlik ve beraberlik mesajı vererek, birlikteliğin korunması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Gürkan, "Bu Malatya'nın güzelliğinin göstergesidir. Bu tabloyu bozmamamız lazım. Bu tabloya imtina etmemiz lazım. Bu tablonun bozulmaması için çok hassasiyet göstermemiz lazım. Bir toplum da ne kadar farklı düşünceler, ne kadar farklı inançlar, ne kadar farklı fikirler olursa, o toplum o kadar yükseğe temayüz etmiş demektir. Yani tek fikir ve tek tip bir insan yapısı hiçbir zaman toplumda karşılık bulması mümkün değil, o toplumun terakki etmesi de mümkün değildir. Onun için bu değerlerimize sahip çıkma noktasında bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu değerleri birbirimize husumet olarak değil, sevgi ve muhabbet unsuru olarak ve zenginlik olarak görmemiz gerekir. Muharrem ayı değerli dedelerimizin ve müftümüzün de ifade ettiği gibi insanlık tarihiyle özdeş bir aydır" diye konuştu.

Son olarak konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak'ta, Muharrem ayının birçok güzelliği içerisinde barındırdığını belirterek, "Hz. İmam Hüseyin efendimizin ve 72 tane Ehl-i Beyt'imizin şehit edilmesine Muharrem ayında şahit olduk. Ama biz bir kez gönlümüzü yakan bu acılarla birlikte diyoruz ki, evet 680 yılında ifade ettiğimiz gibi o kor ateşi gönlümüzü, yüreğimizi ne kadar yaktıysa, biz onu ruhumuzda, benliğimizde yaşıyoruz, ama bugün dışarıya onu o kor ateşi sevgi, güzellik, barış, kardeşlik ve insanlığın birlik ve beraberliğini oluşturan yüca değerlerle birlikte dışarıya sevk ediyoruz. Güzellik de burada diye düşünüyorum. Evet Muharrem ayında saklı o gönlümüzü ve yüreğimizi yakan acı ama, bugün Allah'a şükrediyoruz ki hep birlikte o olay bizi birbirimize bağlıyor. Bizi bir ve beraber yapıyor. Bizi iri yapıyor, diri yapıyor ve bir ve beraber yapıyor. Onun için o kor ateşin sevgiye ve kardeşliğe dönüştüğünü ve dönüştürmekten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ve bunu yaşadığımızı ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Toprak'ın yaptığı konuşmanın ardından yapılan dua ile birlikte programa katılanlara aşure ikramı yapıldı.

Aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi

Aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi

Aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi

Aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber