Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 12:38 Yorum: 0

Aşut: “15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler, alçakça bir karalama kampanyası başlattı”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, son dönemlerde bazı basın organları ve sosyal medyada MTSO'ya yönelik basit...

Aşut: “15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler, alçakça bir karalama kampanyası başlattı”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, son dönemlerde bazı basın organları ve sosyal medyada MTSO'ya yönelik basit ve alçakça bir karalama kampanyası başlatıldığını belirterek, iddiaları ortaya atanları "15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler" ve "menfaat çetesi" olarak tanımladı. Aşut, bu kişilerle ilgili gerekli yasal süreci başlattıklarını söyledi.

MTSO Başkanı Aşut, Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyeleriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, bazı basın organları ve sosyal medyada yer alan haberlere ve iddialara yanıt verdi. Toplantıda, söz konusu haber ve iddiaların iftira olduğunu dile getiren Aşut, haber ve iddiaları yapanlara da sert dille tepki gösterdi. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılı olaylar arasında, milletin geleceği, huzuru ve güvenliği adına büyük çalışmaların yapıldığı, büyük bedeller ödendiği ve millet olarak topyekun bir dayanışmaya ihtiyaç duyulan bu zor zamanlarda, böylesi basit bir gündemle basının karşısına çıkmaktan üzüntü duyduğunu ifade eden Aşut, "Yapacak birçok değerli iş varken, hepimizin değerli zamanını, milletin ve ülkenin gerçeklerinden kopuk bir menfaat çetesinin iftira ve yalanlarına ayırmaktan dolayı duyduğum rahatsızlığımı bir kez daha ifade etmek isterim. Ancak, uzun süredir planlı ve organize bir şekilde artarak devam eden bu iftira, yalan ve ahlaksızlıklara sessiz kalmak, hak adına, kişilerin ve kurumların onur ve şerefleri adına artık kabul edilemez bir noktaya gelmiştir" dedi.

"Bazı müfteriler ve tetikçileri, MTSO'ya çamur ve iftira atma çabasındalar. İsim isim dava açtık"

Aşut, kendine gazeteci sıfatı veren, gazeteciliğin etik ve sorumluluk duygusundan bihaber olan bazı şahıslar ile kendisini SİAD veya dernek başkanı zanneden bazı müfteriler ve bunlara çanak tutan, tetikçiliklerini yapan bazı zavallıların, önce şahsı, sonra da Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve çalışan emekçileri üzerinden 130 yıllık şerefli bir geçmişi olan MTSO'ya çamur atma, iftira atma ve toplumda olumsuz bir algı operasyonu yürütme çabası içinde olduklarına dikkat çekti. Aşut, "Tüm bunlara, değerli esnaf camiamızın bazı temsilcilerinin de alet edilmesi ve bu kirli oyunda kullanılması iş dünyamız adına ayrıca üzüntü vericidir. Gündemi çok iyi bilen siz değerli basın mensuplarına burada tek tek isim vererek bu müfterilerin toplumda daha çok reklamını yapmak ve gündemi bu isimlerle kirletmek istemiyorum. Ancak, kendileri ile ilgili isim isim davaların açıldığını ve konunun yargıya taşındığını, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak tüm kamuoyuna duyururum" diye konuştu.

"Bu şahıslar, demokratik seçimlerle yönetimini seçen bir kurumu yasa dışı bir örgütün kurguladığı yalanını ortaya atacak kadar aklını yitirmiş"

Gerek Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gerekse MTSO başkanlıkları süresinde, hakkında yapılan eleştirilere hep olumlu yaklaştığını, hakaret ve küfür içeren, namusuna, şerefine ve aile yaşantısına dair söylenen çirkin ifadelerin dışında, hiç bir zaman mahkeme yoluna gitmediğini ve baskı yapmadığını vurgulayan Aşut, "Ancak, bu sefer durum çok farklı. Bu sefer karşımızda ahlak tanımayan, profesyonel etik tanımayan ve bunları kötü niyetle kasten ve belli bir amaçla yapan bir oluşum var. Bu yalanlar uzun süredir gündemde olmasına rağmen, bu şahıslar kendi camialarından ve toplumdan bekledikleri desteği alamayınca, hatta büyük eleştirilerle karşılaşınca, daha da saldırganlaştılar ve seviyesizleştiler. 15 Temmuz'da yaşadığımız alçakça bir darbe teşebbüsünün ardından, 15 Temmuz sonrası süreci, kendi planları için adi bir fırsat olarak kullanarak, hazır ortalık bulanıkken, istemediği, sevmediği kişilerle ilgili FETÖ'cü diye yakıştırmalar yapacak kadar küçülen, alçaklaşan, gelemedikleri makamların, iş dünyasından göremedikleri teveccühlerin, toplumdan göremedikleri saygının, içlerine sindiremedikleri demokrasinin sonucu olarak artık bir hastalık haline gelen basit kişiliklerini daha da açık bir şekilde ortaya koymaya başladılar. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası gibi 15 bine yakın aktif üyesi olan, birden fazla kademeden oluşan elemeli demokratik seçimlerle başkanını, yönetimini, meslek komitelerini ve meclisini özgür iradesi ile seçen ve ülkenin en demokratik oluşumu olan bir kurumu yasa dışı bir örgütün kurguladığı ve dizayn ettiği gibi bir yalanı ve iftirayı ortaya atacak kadar aklını yitirmiş bu şahıslara gereken cevap verilmezse daha hangi kişi ve kurumlara bu cesaretle saldıracakları, kentin huzurunu, barışını ve geleceğini ne hale getirecekleri aşikardır" ifadelerini kullandı.

"Bu müfterilerle mücadele boynumuzun borcudur"

"Ancak, bizler onların seviyesine düşmeden, sosyal medya ve basın üzerinden basit ve alçak bir karalama kampanyası yapmak yerine, konuyu yargıya taşıdık" diyen Aşut, şöyle devam etti: "MTSO gibi 130 yılık ak ve pak bir geçmişi olan, din, mezhep, etnik ve siyasi ideoloji farklılıklarının üstünde hareket etmiş ve bunları bir ayrışma aracı olarak asla kullanmamış, kentin tamamını kucaklamış ve kentin ekonomisine ve sosyal yaşamın her alanına hizmet eden bir kurumun değerini, kalitesini ve vizyonunu; bu kuruma seçilemeyen, bu kurumun projelerinin içinde yer almamış, bu 130 yıllık kültürü ve edebi bilmeyen, iş dünyasının ve Mersinlilerin bu konuda saygı ve teveccühünü kazanamamış ve bunun yarattığı eziklik, çaresizlik ve art niyetlerle hareket eden bu zavallılar, MTSO'nun vizyonunu anlayamazlar ve bu temiz kurumlarda yer alamazlar. Hele hele üç beş kuruş için veya egoları için bunların tetikçiliğini yapanlar hiç anlayamazlar ve aramıza giremezler. İftira etmekten başka meziyetleri olmayan bu kişiler, sadece şahsıma bir hakaret yapmış olsalardı belki ciddiye almazdım. Ancak, iftiraları ile tüm Yönetim Kurulumu, tüm Meclisimi, tüm Meslek Komitelerimi ve çalışanlarımı suçlamış, karalamış ve alçakça yalanlarıyla 130 yıllık geçmişimize küfür etmişlerdir. Bu kabul edilemez. 15 bin üyemiz adına bu müfterilerle mücadele etmek boynumuzun borcudur. Çünkü bu iftiralar tüm üyelerime atılmış demektir. Şahsi emelleri, şahsi hırsları adına bu kadar alçaklaşabilen insanlara karşı sessiz kalırsak, toplumu kutuplaştırmaya çalışan bu müfteriler daha da cesaret kazanacak ve bu edepsizlik toplumda olağan hale gelecektir ki, bizce bu en büyük tehlikedir. Gerek basında gerekse sosyal medyada, iftira, hakaret ve yalanların hem MTSO'nun kurumsal yapısına hem de kişilere yönelik ahlak dışı yakıştırma ve iftiralara kadar dayanan, insanların aile, namus ve şereflerine kadar uzanan bu karalamaları yapanların, bunu gazeteci ve SİAD Başkanı sıfatları ile yapmaları ise hem seçkin Mersin basın camiasına hem de Mersin iş dünyasına sürülen kara bir lekedir."

"MTSO artık bu karalama kampanyasına izin vermeyecektir"

MTSO'nun kafasına göre harcama yapan, kişilerin emri ile yönetilen basit bir oluşum olmadığının altını çizen Aşut, odanın yasa ile kurulduğunu, görev ve sorumluluklarının yasa ile belirlendiğini, her gün, her hafta, her ay gerek kendi Meclisi gerek Hesapları İnceleme Komisyonu gerekse bağlı olduğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından detaylı bir şekilde denetlendiğini ve kentin en şeffaf kurumu olduğunu söyledi. MTSO'nun harcamalarına laf söyleyen, iftiralar atan kişilerin aslında kendilerini denetleyen tüm kişi ve kurumlara da çamur attıklarını ve suçladıklarını vurguladı.

MTSO'nun artık bu karalama kampanyasına izin vermeyeceğini belirten Aşut, sürekli yayınladıkları ve gündeme getirdikleri "Gerekirse elimizdeki dosyaları ve bilgileri yayınlarız" tehdidinin de bu kişilerin kafalarındaki menfaat duygusunu ve bekledikleri başka çıkarları gösterdiğini ifade etti. "Biz MTSO olarak bu kişilerin bu tehdit unsuru içeren belge ve bilgileri neden hala paylaşmadıklarını merak ediyoruz. Bunlar her neyse, paylaşmazlarsa onları bir kez daha müfteri ilan ediyoruz" diyen Aşut, MTSO'nun ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği çalışmaların "komedi" olarak nitelendirilmesinin, aşağılanmasının ve küçük düşürme çabalarının, bu projelerin çoğu zaman paydaşları olan Mersin Valiliği'nin, yerel yönetimlerin ve birçok paydaş Bakanlığın da aşağılanması ve küçük düşürülmesi anlamına geldiğini kaydetti. Aşut, "Yapılan hakaretler aslında tüm bu kurumlara yapılmış demektir. Bu anlamda, bu kurumların onurunu korumak da sorumluluğumuzdur. Ancak, bu kurumların da artık bu tip şahıslara dikkatli yaklaşması ve bu şahıslara paye verilerek bu önemli kurumları kötü emelleri için kullanmalarına izin vermemeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz darbeci ruhunun bir devamı olarak gördüğümüz bu müfterilerle hukuk çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz"

Bu iftiraları atanları "15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler" olarak tanımlayan Aşut, sözlerini şöyle tamamladı: "Yazdıkları, yayınladıkları yalan haber ve iftiralarla "eleştiri ve düşünce beyan etme hakkımızı kullanıyoruz" kisvesi ve kandırmacası altında, sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, siyaseti ve hatta bazı kamu kurumlarını yeniden dizayn etmeye çalışan, milletin, Mersinlilerin özgür iradesine saldıran, demokrasiye darbe yapan ve 15 Temmuz darbeci ruhunun bir devamı ve benzeri olarak gördüğümüz bu müfterilerle hukuk çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz. MTSO her zaman olduğu gibi bölen değil, birleştiren olacaktır. MTSO her zaman olduğu gibi yıkan değil, yapan olacaktır. MTSO her zaman olduğu gibi nefret yaratan ve toplumu kutuplaştıran değil, insanlarımızı kucaklaştıran ve hukuku, demokrasiyi, hoşgörüyü yayan olacaktır. Bir atasözümüzün dediği gibi böylesi müfteriler alışık oldukları şeyleri yapmaya devam ederken, bu onurlu kervan ve güzel Mersin'imiz hedeflerine yürümeye devam edecektir."

Aşut: “15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler, alçakça bir karalama kampanyası başlattı”

Aşut: “15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler, alçakça bir karalama kampanyası başlattı”

Aşut: “15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler, alçakça bir karalama kampanyası başlattı”

Aşut: “15 Temmuz darbeci ruhunun devamı müfteriler, alçakça bir karalama kampanyası başlattı”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber