Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 26 Eylül 2017 - 10:28 Yorum: 0

Aşut’tan, ‘seçimi MTSO erteletti’ iddialarına sert yanıt

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO'nun TOBB ve Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak seçimleri ertelettiği yönündeki...

Aşut’tan, ‘seçimi MTSO erteletti’ iddialarına sert yanıt

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO'nun TOBB ve Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak seçimleri ertelettiği yönündeki iddialara sert tepki göstererek, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti. Aşut, "MTSO'nun ne resmi ne şifahi seçim erteleme talebi veya girişimi kesinlikle olmamıştır" dedi.

MTSO Başkanı Aşut, yazılı bir açıklama yaparak, MTSO'nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Bakanlık nezdinde girişimde bulunarak oda ve borsa seçimlerini ertelettiğine yönelik iddialara yanıt verdi. TOBB'a bağlı tüm odalarda ve borsalarda 2017 Ekim ve Kasım aylarında yapılması planlanan seçimlerin, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 Nisan ayına ertelendiğini anımsatan Aşut, açıklamasında kararda yer alan ifadelere de yer verdi.

"MTSO'nun ne resmi ne şifahi seçim erteleme talebi veya girişimi kesinlikle olmamıştır"

Hükümetin daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi amacıyla alındığını belirttiği bu kararın bir ilk olmadığını, geçmişte de örneği bulunduğunu kaydeden Aşut, "MTSO'nun ne resmi ne şifahi seçim erteleme talebi veya girişimi kesinlikle olmamıştır. MTSO, seçim tarihi olarak 7 Ekim 2017 tarihini belirlemiş ve seçim sürecini başlatmıştır. Buna rağmen bazı asılsız dedikodularla ve mesnetsiz söylentilerle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın TOBB ve Bakanlık nezdinde girişimde bulunarak oda ve borsa seçimlerini ertelettiğine yönelik iddialar tamamen gerçek dışıdır ve Mersin iş dünyasına yapılan bir haksızlıktır" ifadelerini kullandı.

"Maksatlı girişimlere itibar edilmemeli"

Seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesinin Mersin genelinde kimseye artı veya eksi bir etkisinin olmadığının da altını çizen Aşut, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla MTSO'nun böyle bir talep veya girişimde bulunma ihtiyacı hiç olmamıştır. Bu yönde ne TOBB ne de Bakanlık düzeyinde resmi veya şifahi hiçbir görüşme veya başvurumuzun olmadığı da bu kurumlardan kolaylıkla teyit edilebilir. Bizler demokrasiye ve milletin iradesine inanan kurumlar olarak, devletimizi ve milletimizi temsil eden hükümetimizin ekonomimizi korumayı amaçlayan her kararını saygıyla karşılar, destekler ve arkasında dururuz. Hükümetimizin ve Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'nin seçimlerin ertelenmesiyle ilgili yaptığı açıklamalar son derece nettir. Mesele devletimizin birliği ve bütünlüğü, bağımsızlığımız, milli ekonomimizin korunması ise devletimizin aldığı bu kararı herkes saygıyla karşılamalıdır. Gerçek dışı iddialarla ülkemiz iş camiasını töhmet altında bırakarak itibarını zedeleyecek, hukuki ve vicdanı anlamda haksızlığa yol açacak maksatlı girişimlere karşı dikkatli olunması, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber