Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Temmuz 2014 - 12:08 Yorum: 0

At sırtında sünnet düğünü

AĞRI (AA) - Eleşkirt ilçesinde bir vatandaş eski gelenek ve görenekleri yaşatmak için oğlunu, sünnet düğününde at sırtında gezdirdi.İlçeyi bağlı Fatih Mahallesi'nde oturan Erkan Can,...

At sırtında sünnet düğünü

AĞRI (AA) - Eleşkirt ilçesinde bir vatandaş eski gelenek ve görenekleri yaşatmak için oğlunu, sünnet düğününde at sırtında gezdirdi.

İlçeyi bağlı Fatih Mahallesi'nde oturan Erkan Can, 4 yaşındaki oğlu Çağrı Can'ın sünnet düğününde eski gelenek ve görenekleri yaşatmak için araba yerine, süslediği atıyla oğlunu ilçede gezdirmeyi tercih etti.

Baba Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden ilçede çocuklar sünnet ettirilince, atın üstünde gezdirildiğini ve bu geleneğin günümüzde zamanla yok olduğunu söyledi.

İlçede yok olan bir geleneği yeniden yaşatmak ve çevresindekilere de örnek olmak için oğlunu süslediği atın sırtında gezdirdiğini belirten Can, "Eski gelenek ve göreneklerimizi canlandırmak amacıyla oğlumun sünnet düğününü at sırtında yapmak istedim. Şimdi araba süslenip konvoylar oluşturuyor. Ama eskiden böyle değildi ve at sırtında düğün yapmak farklı güzellikler oluştururdu. Sünnet düğünümüz de güzel oldu ve herkes çok beğendi. Herkese eski adetlerimizin yeniden yaşatılması tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber