Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 20 Mart 2018 - 16:18 Yorum: 0

Atakum’da parklara meyve ağacı dikildi

İlçede sürdürdükleri "Yeşil Adım Projesi" kapsamında başlattıkları uygulamayla, çocuk parklarına meyve ağaçları dikmeye başladıklarını söyleyen...

Atakum’da parklara meyve ağacı dikildi

İlçede sürdürdükleri "Yeşil Adım Projesi" kapsamında başlattıkları uygulamayla, çocuk parklarına meyve ağaçları dikmeye başladıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Çocuklarımız parklarda oyunlar oynarken, meyveleri dalından kopararak yiyecekler" dedi.

Atakum Belediyesi tarafından, ilçenin betonlaşmasının önüne geçebilmek, yeşil alanları korumak ve yeni yeşil alanlar kazandırabilmek için başlatılan "Yeşil Adım Projesi" kapsamında ilçedeki her parka meyve ağaçları dikilmeye başlandı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı uygulamanın startını, Şehit Polis Demet Sezen Kreş ve Gündüz Bakım Evinde öğrenim gören miniklerle beraber kiraz fidanı dikerek verdi.

"Çocuklarımız, oyun oynadıkları parklarda dalından kopararak meyve yiyebilsin istiyoruz" diyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne en çok önem verdiğimiz projelerin başında "Yeşil Adım Projemiz" geliyor. Çocuklarımıza daha yeşil bir kent bırakabilmek adına başlattığımız kampanya kapsamında ilçemizde son 4 yıl içerisinde yaklaşık 30 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugün başlattığımız uygulama ile de Atakum'da bulunan çocuk parklarına meyve ağaçları dikmeye başladık. Şehit Polis Demet Sezen Kreşinde öğrenim gören miniklerimizle birlikte startını verdiğimiz proje ile şimdilik ilçemizde bulunan 10 çocuk parkı ve spor tesisine 5 adet kiraz, 2 adet armut, 5 adet ayva, 8 adet elma, 2 adet deveci armut, 6 adet de karayemiş olmak üzere, toplamda 28 adet meyve fidanı diktik. Çocuklarımız bizim çocukluğumuzda olduğu gibi, dalından meyve kopararak yiyebilecekler. İlçemizdeki diğer parkları da meyve fidanlarıyla buluşturacağız" diye konuştu.

Yeşil Adım projesi kapsamında daha önce başlattıkları "Her Eve Bir Ağaç" kampanyasının başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Taşçı, "İlçemizin hızla artan nüfusu, beraberinde aynı oranda artan yapılaşmayı getiriyor. Atakum'un betonlaşmasının önünü kesmek ve yeşil dokusunu kaybetmesini önlemek adına başlattığımız "Her Eve Bir Ağaç" kampanyasını, Atakumlu hemşehrilerimizin doğasever tutumu ve duyarlılığıyla birlikte başarıyla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız, inşaatı biten her binadaki daire ve dükkan başına bir fidan dikerek ruhsat alıyorlar. Bu sayede yapılaşma artarken, ağaç sayısı da artırmış oluyoruz. Amacımız aydınlık yarınlarımızın sahibi olan çocuklarımıza daha yeşil bir Atakum bırakmak. Bu anlamda Hem mevcut yeşil alanların korunması hem de yeni yeşil alanların ilçemize kazandırılması için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Atakum’da parklara meyve ağacı dikildi

Atakum’da parklara meyve ağacı dikildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber