Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:24 Yorum: 0

Atalarının Askeri Kıyafetini Giyen Engelli Gençlere Kına Gecesi

Tokat'ta atalarının asker kıyafetlerini giyen engelli gençler için temsili askerlik töreni öncesinde kına gecesi düzenlendi.

Atalarının Askeri Kıyafetini Giyen Engelli Gençlere Kına Gecesi

Tokat'ta atalarının asker kıyafetlerini giyen engelli gençler için temsili askerlik töreni öncesinde kına gecesi düzenlendi.

Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi tarafından temsili olarak 1 gün askerlik yapacak olan engelli gençler için İbn-i Kemal Mahalle Konağı'nda kına gecesi düzenlendi. "15'lilerin Torunları Vatan Görevine Gidiyor" başlığı altında düzenlenen kına gecesinde engelli gençler davul zurna eşliğinde Tokat'a özgü ellik halayı oynayarak eğlendi. Engelli gençlerin kınaları anneleri tarafından okunan ilahiler eşliğinde yakıldı. Duygusal anların yaşandığı kına gecesinde engelli aileleri sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. 20 yaşındaki oğlu Kadir Keskin'in eline kına yakılırken gözyaşlarını tutamayan anne Latife Keskin, askerlik duygusunu tattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

"AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR"

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat'ın kınalı Alileri, kınalı kuzuları olduğunu ifade ederek, "Onlar askere gitmeye hazır, vatanı için canlarını vermeye de hazır. Buradan da Türkiye'nin hainlerine şunları söylemek istiyoruz. Bu topraklar Allah'ın izniyle bu evlatlarımız olduğu müddetçe asla onlara fırsat düşmeyecektir. Akıllarını başlarına alsınlar. Bu konuda bütün Türk evladı, bütün herkes canını feda etmeye hazır" dedi.

"VATANA KURBAN OLSUN DİYE ASKERE GİDEN GENÇLERİMİZE KINA YAKILIR"

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ise, onbeşlilerin diyarı Tokat'ta askere gidecek olan gençlere yakılan kınanın ayrı bir anlamı olduğunu ifade ederek, "Bizim kültürümüzde, bizim ananemizde üç şey için kına yakılır. Bir tanesi Allah için adanan koça, bir tanesi gelinlik kızlarımıza, bir tanesi de vatana kurban olsun diye askere giden gençlerimize. Biz de bugün bu koçlarımız, bu kuzularımıza asker öncesi kınalarını yakmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle ben Diyarbakır'daki, Sur'daki, Cizre'deki, vatanımızın dört köşesindeki askerlerimizle, polislerimizle, güvenlik güçlerimizle gönül gönüle olduğumuzu buradan bir kez daha haykırmak için bu programı yaptık" diye konuştu.

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ise terör olayları nedeni ile yaşanan zor süreci el ele vererek atlatacaklarına inandıklarını kaydetti. Kına gecesine konuk olan ünlü siyaset bilimcilerinden Prof. Dr. Mim Kemal Öke de, Engelliler Haftası'nda böyle bir etkinliğin yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Programın sonunda Başkan Yardımcısı Kelemci, 10 gence üzerinde Osmanlıca yazılı "Yaşasın polis, yaşasın asker" yazılı mendil hediye etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber