Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Murat  Çelik

Atama geleneği

19 Temmuz 2007 - 21:34 Yorum: 1

Her dönem okuruz, duyarız; hangi kamu görevlisi işe yaramaz, iktidara ters düşerse “gerçek olabilir ya da olmayabilir” verilecek öncelikli ceza bellidir: Bulunduğu yerden daha doğuya tayin etmek. İşe yaramazlık(!) ölçütü ise bulunduğu yerle tayin edildiği yer arasındaki mesafedir.

Ne kadar işe yaramaz, ne kadar iktidara ters ise o kadar doğuya.

Bu gelenek 2007 yılında da yürürlükte!

Diyanet İşleri Başkanlığı, AK Partiden Milletvekili aday adayı olan Malatya Müftü Vekili Mahmut Karatepe"yi, Erzincan"a "atamış"

Bu atamaların (sürgün) geleneğin hala geçerliliğini korumasının başlıca iki nedeni vardır.

1.      Pratik oluşu,

2.      Kolay savunulur oluşudur. "Ne yani oralar bu memlekete ait değil mi, oraların da hizmete ihtiyacı var" argümanının karşısında kim durabilir?

Tabiî ki hiç kimse!

Benim merakım işin bu yanlarında değil, bir süreç bu denli uzun süre devam eder ise ülkenin Batısı ve Doğusu arasında nasıl farklılıklar yaratacağı ve Siyasilerin Kurumlar üzerinde bu denli ağırlığının devam etmesidir.

Bir an için, cezalandırma amacıyla mahrumiyet bölgelerine atanan ( sürülen) kamu görevlilerinin gerçekten de cezalandırılmayı hak eden eğri iş yaptıklarını, siyasi iktidara ters düştüklerini varsayalım.

Buna göre, bu yörelerde uzun süre sonunda tüm kamu görevlilerinin eğri işler yapan, siyasi iktidara ters düşen kişilerden oluşması gibi garip bir durum ortaya çıkacaktır.

Hatta, en doğuda görev yapanların "atanacakları" daha doğuda bir yerler olamayacağına göre artık o yörelerde işlerin iyiden iyiye çığırından çıkmaması için bir neden kalmayacaktır.

Bir zamanlar “ismini şimdi hatırlamadığım” bir devlet bakanı, atandığı ilk gün yayımladığı ilk genelgede, "cezalandırma amacıyla hiçbir kamu görevlisinin gerice yörelere atanmamasını, gerekiyorsa idari ve adli kovuşturma açılmasını" emretmişti ve çok da doğru yapmıştı kanımca.

Ülkemizin doğusunun geri kalmışlığında kuşkusuz başka faktörlerin de payı vardır. Fakat bugünkü durum "geri kalmışlık"tan öte bir şeydir ve en önemli nedenlerinden birisi bu yörelerin ve bu yörede ki halk cezalandırma amacıyla var olmalarıdır.

Düşüncelerime göre, bunun tam tersine bugün ihtiyaç vardır, yani en yetenekli kadroların en az gelişmiş yerlere atanmalarına. Gelişmiş yörelerde oluşmuş bulunan "sistemler", daha az deneyimli kadroların hatalarını örtebilir, aksini düşünmek bile içimden gelmiyor.

Becerikli yöneticilerin bulundukları yörelere nasıl ışık saçtıkları, halkla bütünleşme örneği gösterdikleri, yetenekli birçok insanımız bu gibi yörelerde görev yaptığı bildiğimiz gerçeklerdir.

Malatya"mızda son yıllarda yaşadığı atamalara bir yenisini ekledi, siyasi iktidar.

Malatya bunu hiç de hak etmiyor düşüncesindeyim.

YAZIYA YORUM YAP
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 1
Yorumcu
brokensmile 20 Temmuz 2007 - 03:44
ağzına kalemine sağlık tek Malatyanın değil, Türkiyenin sorunu buu
YAZARIN DİĞER YAZILARI