Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 13 Ekim 2016 - 22:33 Yorum: 0

Ataman: “CSKA Moskova bizi çok iyi cezalandırdı”

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, "Savunmada yaptığımız hataları çok yüksek yüzdelerle oynadılar. Çok net pozisyonlarda iyi değildik. Biz hücumda...

Ataman: “CSKA Moskova bizi çok iyi cezalandırdı”

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, "Savunmada yaptığımız hataları çok yüksek yüzdelerle oynadılar. Çok net pozisyonlarda iyi değildik. Biz hücumda aslında iyi oynadık. 84 sayı iyi bir sayı ama savunmamız bir türlü oturmadı ve bu sebeple sayı üretemedik" dedi.

Turkish Airlines Euroleague birinci hafta maçında Galatasaray evinde CSKA Moskova'ya 109-84'luk skorla mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Ergin Ataman mücadeleyi değerlendirdi.

"Maçın başında direnç koyabildik"

Deneyimli koç, "Maçın başında direnç koyabildik. Orada bu seviye oyun oynadık. Bir de 3. periyotta olması gerek direnci ortaya koyduk. Maçı 4-5 sayılara getirmeye başladık ama tabii ki rotasyona girdiğimiz anda özellikle işin savunma kısmında çok ciddi hatalar yaptık. Öyle olunca CSKA Moskova, Avrupa'nın en iyi hücum takımı. En iyi takımı diyemem ama 4-5 takımı da düşünürsek en iyisi olmaya yakın, o seviyede. Makine düzeni işleyişinde rakibimiz. Savunmada yaptığımız hataları çok yüksek yüzdelerle oynadılar. Çok net pozisyonlarda iyi değildik. Biz hücumda aslında iyi oynadık. 84 sayı iyi bir sayı ama savunmamız bir türlü oturmadı ve bu sebeple sayı üretemedik. Daha bu ilk maç ilk maçta CSKA Moskova'ya karşı oynamak bir dezavantaj olarak gözükse de avantaj bana göre. Kendi seviyemizde oynayacağımız maçlarda nasıl oynamamız gerektiğini bugün daha net şekilde anladık. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Kızıl Yıldız maçı bizim açımızdan çok daha önemli olacak" dedi.

"Bu takımlara karşı bu tarz 5'ler ile sahada kalmamız gerekiyor"

Bu mağlubiyeti yeni takım olmaya bağlayan Ataman, "Oyuncularla şu anda taktik anlamda çalıştıklarımızı tam olarak yapamadık. Bunu tecrübeli oyuncularla yapıyoruz Sinan, Emir, Tyus gibi oyuncularla yaptık. Euroleague'de çaylak denecek oyuncularla Daye gibi birkaç oyuncumuzda var, onlarla taktiksel savunmayı gerçekleştiremedik. Tabi CSKA'da bizi çok iyi cezalandırdı. Onların oyunlarını bozmak için yaptığımız taktik savunmaya çok iyi cevap verdiler. 12 kişinin hepsinin iyi oynaması beklenemez. Tyus'a çok süre gelmedi ve o dakikadan sonra da pek verim veremedi. Takviye düşünmüyoruz. Sinan'ı oyun kurucu oynatıp daha uzun bir guard forvet oynadığımız dönemde bu da bize tecrübe oluyor. Bu takımlara karşı bu tarz 5'ler ile sahada kalmamız gerekiyor demek ki. Diğer oyuncularımızdan da faydalanacağız" açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber