Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Haziran 2016 - 19:33 Yorum: 0

Atanamayan Öğretmenler Diyarbakır’da Eylem Yaptı

Atanamayan Öğretmenler Platformu, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmaması kararını protesto etti.

Atanamayan Öğretmenler Diyarbakır’da Eylem Yaptı

Diyarbakır'da atanamayan öğretmen adayları eylem yaptı.

Atanamayan Öğretmenler Platformu, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmaması kararını protesto etti. Grup adına açıklamalarda bulunan müzik öğretmeni Zelal Ayaz, bugüne kadar ataması yapılmadığı için 42 öğretmen adayının intihar ettiğini ve eğitim fakültelerinden başarılı ile mezun olmanın, öğretmen olmak için yeterli görünmediğini ifade ederek, "Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı zaman kaybetmeden atama bekleyen öğretmen adaylarının ve ailelerinin mağduriyetini sonlandırma ve yapılan hatayı telafi etme adına 2016 yılında en az ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapmak suretiyle bu yöndeki beklentilere cevap vermelidir" dedi.

'Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir" diyen öğretmen adayları, kötü bir şey istemediklerini, maruz kaldıkları haksız durumun düzeltilmesini istediklerini ve artık çocuklarına, sınıflarına kavuşup, mesleklerini eline almanın haklı gururunu yaşamak istediklerini aktardılar.

Basın açıklamasının ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber