Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi
Eğitim 14 Nisan 2022 - 12:34 Yorum: 0

ATASAM ve DATAEM, ortak çalışmalar için protokol imzaladı

Kamu kurumu ve özel sektör temsilcileriyle çeşitli konularda protokoller imzalayarak ülke kalkınmasına katkıda bulunan Atatürk Üniversitesi, bünyesinde...

ATASAM ve DATAEM, ortak çalışmalar için protokol imzaladı

Kamu kurumu ve özel sektör temsilcileriyle çeşitli konularda protokoller imzalayarak ülke kalkınmasına katkıda bulunan Atatürk Üniversitesi, bünyesinde yer alan birimleriyle koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bu anlaşmalar bağlamında Atatürk Üniversitesi Astrofizik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASAM) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (DATAEM) arasında protokol imzalandı.

ATASAM adına Müdür Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak ile DATAEM adına Müdür Dr. Şerafettin Çakal'ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde; karşılıklı iş birliğini ve gerektiğinde ilgili altyapıların ortak kullanımını teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla Ar-Ge ve bilimsel iş birliğinde bulunmak üzere mutabakata varıldı.

İmzalanan anlaşma çerçevesinde taraflar, mevcut yerleşke ve teknik altyapılarının mutabakata varılan ortak konularda ve projelerde bilimsel ve Ar-Ge çalışmalarına yönelik, altyapıları verimli kullanacak şekilde ve altyapı imkânları ölçüsünde kullanıma açacak, ortak çalışma konusunda gerekli bilgi paylaşımını sağlanacak ve teknik ekip ziyaretleri gerçekleşecek.

Gerçekleşen protokole DATAE, Soğuğa Dayanıklılık Test Merkezinde bulunan soğuk ortam sistemini ve test verilerini, ATASAM ise sorumluluğunda bulunan mevcut yerleşkesindeki altyapıları (3170 m rakımda alan, yerel ve uydu meteorolojik sistemi, elektrik, internet) ve test verilerinin ortak çalışmalara veya projelere yönelik kullanılması sağlayacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber