Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 09:18 Yorum: 0

Atatürk fotoğrafları, Bodrum sokaklarında sergilenecek

Beşiktaş Belediyesi ile Yaşasın Cumhuriyet Platformu işbirliğinde, Dolmabahçe Sarayı'nın dış duvarlarını yıllardır süsleyen 60 Atatürk fotoğrafı, Bodrum'a getirildi

Atatürk fotoğrafları, Bodrum sokaklarında sergilenecek

MUĞLA (AA) - Dolmabahçe Sarayı'nın dış duvarlarında bulunan Atatürk fotoğrafları, Bodrum'da sergilenecek.

Bodrum'daki 30'un üzerinde sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kurulan "Yaşasın Cumhuriyet Platformu"nun girişimiyle Dolmabahçe Sarayı'nın dış duvarlarını süsleyen Atatürk fotoğrafları Bodrum'a getirildi.  

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'daki Cumhurbaşkanlığı Konutu olan Dolmabahçe Sarayı'nın duvarlarında sergilenen 60 fotoğrafı, Şevket Sabancı Kültür Merkezi'nde vatandaşlara tanıtıldı. Gerekli bakımlarının yapılmasının ardından, fotoğrafların 23 Nisan'da Bodrum Merkez Komutanlığı Askeri Kamp'ın dış duvarlarına yerleştirileceği öğrenildi.

Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi'nde bir araya gelen platform üyeleri, Bodrum Garnizon Komutanı Göksel Oral'a konuyla ilgili bilgi verdi. Oral da Atatürk'ün özellikle askeri fotoğraflarını sergilemekten gurur ve mutluluk duyacaklarını dile getirerek, çalışmalara destek vereceklerini söyledi. 

Yaşasın Cumhuriyet Platformu Sözcüsü İbrahim Emre Köroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmalar neticesinde fotoğrafları Bodrum'a getirme kararı aldıklarını kaydetti. 

Kendilerine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da destek verdiğini anlatan Köroğlu, "Konuyla ilgili arayarak talebimizi ilettik. Kendisi de memnuniyetle karşılayarak bu platforma destek vereceğini söyledi. Yaklaşık iki ay süren çalışmanın ardından fotoğrafları Bodrum'a getirdik" dedi.

Atatürk fotoğraflarını Bodrum'un birçok noktasında sergileyeceklerini ifade eden Köroğlu, şöyle konuştu:

"Şuanda burada bulunan fotoğrafların hepsi birbirinden seçkin. Gerekli tamirat ve düzeltmeleri yaparak, ilkini Bodrum Eğitim Merkez Komutanlığı'nın duvarına asacağız. Bu tabloların hepsi ışıklı olacak. İlk proje 23 Nisan'da ikinci proje de 19 Mayıs'ta yapılacak. Bu tabloları Bodrum'un geneline yaymayı amaçlıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber