Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 06 Eylül 2016 - 11:38 Yorum: 0

Atatürk Havalimanı’na saldırıyı telefonla yönlendirmiş

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, polis ekiplerince yakalanan 9 IŞİD üyesi işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Atatürk Havalimanı’na saldırıyı telefonla yönlendirmiş

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, polis ekiplerince yakalanan 9 IŞİD üyesi işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Rıza C.'nin, Suriye'deki savaş bölgesinde eğitim aldığı, IŞİD'in İstanbul'daki havalimanına saldıran ekip ile saldırı öncesi telefon konuşması ile yönlendirme yapan kişi olduğu ileri sürüldü.

Kemalpaşa ilçesinde terör örgütü İŞİD'e elaman ve lojistik destek kazandırıldığı istihbaratını alan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbara Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri tek tek tespit etmiş, geçtiğimiz 26 Ağustos günü düzenlenen ortak operasyonda 9 kişiyi yakalamıştı. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 2'si kadın 9 şüpheli, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İstanbul'daki saldırıyı yönlendirmiş

Yakalananlar arasında olan Rıza C. ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Rıza C.'nin Suriye'deki savaş bölgesinde özel eğitim aldığı ve Türkiye'ye gönderildiği bildirildi. Geçtiğimiz 28 Haziran günü, 42 kişinin hayatını kaybettiği, 238 kişinin yaralandığı Atatürk Havalimanı saldırısında, eylemi gerçekleştiren IŞİD üyeleri ile Rıza C.'nin saldırı öncesi çok sayıda telefon görüşmesi yaptığı ve saldırıyı gerçekleştirenleri telefonla yönlendirdiği ileri sürüldü. Rıza C.'nin olaydan sonra İzmir'e gelip Kemalpaşa'da IŞİD'e eleman kazandırmak için faaliyet içerisine girdiği belirtildi. IŞİD'in Kemalpaşa grubu olarak bilinen 9 kişinin toplantılar yaparak, İzmir'de gençlerin beynini yıkadıkları iddia edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber