Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 24 Ağustos 2016 - 12:13 Yorum: 0

Atatürk Havalimanı’nda güvenlik önlemleri artırıldı

Cerablus'taki askeri harekatın ardından tüm havalimanlarında güvenlik önlemleri artırılırken, Atatürk Havalimanı'ndaki önlemler de hız kesmeden devam...

Atatürk Havalimanı’nda güvenlik önlemleri artırıldı

Cerablus'taki askeri harekatın ardından tüm havalimanlarında güvenlik önlemleri artırılırken, Atatürk Havalimanı'ndaki önlemler de hız kesmeden devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Gaziantep'teki canlı bomba saldırının ardından çocuk ve özellikli yolcular konusunda daha dikkatli olunmasını istedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesini terör örgütü IŞİD'den temizlenmek amacıyla askeri harekat başlatılmasının ardından tüm havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yaşanan terör saldırısının ardından artırılan güvenlik önlemleri de hız kesmeden devam ediyor. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından tüm kurum ve kuruluşlar uyarılarak, alınan güvenlik önlemlerinin daha dikkatli yapılması konusunda uyarı yaptı. Atatürk Havalimanı girişi, metro katı, dış hatlar iç hatlar gidiş ve gelişlerde tüm önlemleri aldı. Bu bölgelerde kontrol noktaları oluşturan yetkililer, şüpheli gördükleri kişilerin çantalarını açtırarak arama yapıyor. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekipleri ayrıca giriş kapılarının önünde ve terminal içerisinde de devriye geziyor.

Çocuk yolculara dikkat edin

Gaziantep'teki canlı bomba saldırısını 12-14 yaşlarında bir çocuğun gerçekleştirdiğinin ortaya çıkmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm havalimanlarına gönderdiği bir yazıyla "özellikli yolcu kategorisi" olarak tabir edilen çocuk, hamile, sakat ve yaşlı yolcular konusunda daha dikkatli olunmasını istedi.

Türkiye'nin en büyük sınır kapısı durumunda olan ve günde 100 bine yakın yolcunun geçiş yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba ihtimaline karşı polis ve özel güvenlik ekipleri uyarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya göre, özellikle çocuk, hamile kadın, engelli ve yaşlı yolculara daha fazla dikkat edilmesi istendi. Önlemlerin Gaziantep'teki saldırıyı 12-14 yaşlarında bir çocuğun yaptığının belirlenmesi üzerine alındığı öğrenildi. Kendisine uçak yolcusu süsü vererek havalimanına gelebilecek bu kriterlere uyan olası "canlı bomba" tehlikesine karşı güvenlik güçleri teyakkuz durumunda. Bu kapsama giren yolcular arama noktalarında bundan sonra daha titiz şekilde aranacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber