Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Eylül 2016 - 16:13 Yorum: 0

Atatürk Kız Anadolu Lisesi 300 günde tamamlanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi içerisinde kalan ve Selçuklu Mahallesi'nde temeli atılan Atatürk Kız Anadolu Lisesi...

Atatürk Kız Anadolu Lisesi 300 günde tamamlanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi içerisinde kalan ve Selçuklu Mahallesi'nde temeli atılan Atatürk Kız Anadolu Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nin 300 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Aslan, Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz ve bazı birim müdürleri ile birlikte Atatürk Kız Anadolu Lisesi inşaat alanında incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yapılan inceleme sonrası açıklamada bulunan Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz, çalışmalardan dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Battalgazi Belediyesi olarak 100 yıllık belediyelerin imkanları ile hizmet verdiklerini belirtti. Gürkan, "Battalgazi Belediye olarak Battalgazi'nin mazisine layık istikbale hazırlanma noktasında, 100 senelik bir belediye düşünün, 100 senelik belediyenin performansının hem çok üzerinde, hem de yaptığı hizmetlerle onun çok üzerinde. Şu anda Türkiye'de rekor seviyesi diyebileceğimiz en önde giden hizmet anlayışı içerisinde bir belediyeyiz. Bir taraftan hizmet binaları yapılıyor. 15 ay gibi kısa bir zaman zarfında hizmete sunulacak. Her biri 30'ar bin metrekare kapalı alan olan hizmet binası yapıyoruz. Bir taraftan asfalt üretim tesisleri, konkasör tesisleri, bir taraftan da tarihinde olmamış rekor seviyede asfaltlama, kilit taş, çevre düzenlemeleri ve yeşil alanlar" diyerek, her alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

Yeşil Kuşak Projesi'ni Malatya'ya kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Gürkan, "Yeşil alanlar kapsamı içinde de, biliyorsunuz şehir parkı diye tabir ettiğimiz, şehir merkezinde insanların nefes alabileceği ve Malatya'nın akciğeri olabilecek bir internal belirledik. 200 dönüme yakın bir yer olan, sanat okulu, Atatürk Kız Lisesi'ni, Hürriyet Parkı'nı, Stadyumu, DSİ'nin hizmet binasının ön bahçesini Yeşil Kuşak Projesi kapsamında proje sunmuştuk. Bu proje kapsamı içerisinde ilk kazmayı vurma anlamında bir taraftan DSİ'nin bulunduğu yere ilk kazmayı vurup, orayı yeşil alana kazandırdıysak, bir taraftan da Atatürk Kız Lisesi diye belirlediğimiz ve Yeşil Kuşağı'nda orta kısmı olan, orada da kendi bütçemizde ve kendi bünyemizde, hem yerin tahsisi konusunda, hem de Atatürk Kız Lisesi'nin aynı mübadilinde ve daha nitelikli, daha kaliteli, daha yeni bir okul ve kapalı spor salonu yapılması konusunda belediye olarak bunları üstlendik. Netice itibariyle sadece bunları yapmıyorsunuz. Karşı tarafa yeni bir ilköğretim okulu yapılması konusunda hem milli eğitim, hem de Malatya'mızın okullaşma oranının artırılmasına, eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda görevimizi sosyal anlamdaki yazılı olmayan görevimizi yerine getirirken, bir taraftan da yeşil alanların miktarını çoğaltma noktasında ve Malatya'nın geçmişte anıldığı gibi, Yeşil Malatya ünvanı ile tekrar buluşması noktasında gayretlerimiz ve çalışmalarımız da devam ediyor. Şimdi şu anda temeli atılmış olan Atatürk Kız Lisesi de, bugünden itibaren 300 günlük bir zaman zarfında, 2017-2018 öğretim yılında bitirilerek. Burada eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacak. Buda aynı zamanda, Milli Eğitim tarihinde Malatya ölçeğinde 300 gün içerisinde bir okulun bitirilmesi rekor olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Atatürk Kız Anadolu Lisesi 300 günde tamamlanacak

Atatürk Kız Anadolu Lisesi 300 günde tamamlanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber