Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’den teröre kınama

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu yayınladıkları mesajlarla terör saldırılarını kınadı.

Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’den teröre kınama

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu yayınladıkları mesajlarla terör saldırılarını kınadı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı'nın Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgini kınama mesajı şöyle; "Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi Durak Jandarma Karakolu'na yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen ve 10 asker ile 8 sivil vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısını nefretle kınıyorum. Yeri ve niteliği ne olursa olsun her türlü saldırının; ülkemizin varlığını, bütünlüğünü ve ilerleyişini engelleyemeyeceğine olan inancımızın tam olduğunu bir kez daha yineliyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Erzurum Teknik Üniversitesi Senatosu'nce yapılan kınamada ise şu ifadelere yer verildi; "9 Ekim tarihinde Hakkari Şemdinli'de alçakça düzenlenen terör saldırısında 10'u asker olmak üzere 18 vatandaşımız şehit olmuştur.

Güvenlik güçlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz hain teröristler ile amansız bir mücadeleyi gece gündüz demeden, canları pahasına kahramanca sürdürmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine ve müreffeh yarınlarına kasteden hain odakların taşeronu olan terör örgütleri vatanımızın evlatlarını asker-sivil, genç-yaşlı demeden hunharca katlederek melun emellerine ulaşabileceklerini zannetmektedirler.

Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, bu hain saldırıları lanetliyor; güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Adı, açılımı, kaynağı her ne olursa olsun terörün kesin hatlarla kınanması ve lanetlenmesi gerektiği inancını taşımaktayız. Bu vesile ile, kaybettiğimiz vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm ulusumuza başsağlığı; yaralanan tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber