Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıldönümü

Vali Kürklü:

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıldönümü

BURDUR (AA) - Burdur Valisi Hasan Kürklü, Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Kürklü, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı gibi zorlu bir mücadelenin başarıyla sonuçlanmasından 7 gün sonra, 6 Mart 1930'da memleketin vaziyetini görmek için yollara düştüğünü ve savaşlar ile kazanılan istiklalin sevincini halkıyla paylaşmak üzere düzenlediği gezilerden birinde Burdur'u ziyaret ettiğini hatırlattı.

Atatürk'ün halkın moralini, düşünce ufkunu ve umutlarını geliştiren Burdur ziyaretinin 85. yılını idrak ederken o yıllardan miras kalan heyecan ve azimle aynı hedef doğrultusunda yılmadan çalışmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Kürklü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Burdurumuz Cumhuriyet'in ilanıyla il olma şerefine nail olmuştur. Bununla birlikte Cumhuriyet'in ilanıyla başlayan savaş sonrası toparlanma ve gelişim süreci hız kazanmış, bağımsızlığı uğruna dünyaya meydan okuyan Türkiye Cumhuriyeti artık gelişim yolunda bir mücadelenin içerisine girmiştir. Muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak adına heyecan ve coşkuyla çalışan Burdur halkı, Atatürk'ün bu ziyareti ile büyük moral kazanmış ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarında büyük bir ivme yakalanmıştır."

Kürklü, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşmasının, ancak bu coğrafyadan fışkıran ruha sahip çıkmakla olacağını bildirdi. Kürklü, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı günün yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sanki Burdur'a yeniden uğrayacakmış gibi heyecanlanarak, onun bize bıraktığı mirasla durmadan çalışmalı ve ona layık olmaya gayret etmeliyiz. Bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan Mustafa Kemal Atatürk'ü, Burdur'a gelişinin 85. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, bu vesileyle bu vatan için canını hiçe sayan şehitlerimizi ve gazilerimizi de minnetle yad ediyor, tüm Burdur halkının bu kutlu gününü en içten dileklerimle tebrik ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber