Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Aralık 2014 - 10:38 Yorum: 0

Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 84. yıl dönümü

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek, kutlama mesajı yayımladı

Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 84. yıl dönümü

KIRKLARELİ (AA) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dibek, mesajında, bugün Kırklareli'nin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti.

Kırklarelililerin Atatürk'ün izinden hiçbir zaman ayrılmadıklarını ve ayrılmayacaklarını vurgulayan Dibek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ve CHP'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 84. yılı. Atamızın Kırklareli'ne gelişinin 84. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve kıvancı içerisindeyiz. Türk ulusunun hak ettiği tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir sosyal hukuk devletini kuran Atatürk, 20 Aralık 1930 Cumartesi günü saat 15.30'da beyaz bir trenle Kırklarelimizde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ziyareti sırasında, CHP defterine Kırklarelililer ile ilgili 'Halkçılık, devletçilik mefhumunu çok güzel anlamış olduklarını en iyi izah eden sözler, köylü ve çiftçilerin ağzından işitiliyor' sözleri ile ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber