Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Aralık 2014 - 11:08 Yorum: 0

Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 95. yıl dönümü

Belediye Başkanı Bahçeci: "Kırşehir, tarihi boyunca çok önemli görevler üstlenmiştir"

Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 95. yıl dönümü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kentin, tarihi boyunca çok önemli görevler üstlendiğini belirtti. 

Bahçeci, Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 95'inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Aralık 1919'da şehri ziyaret ettiğini anımsattı.

Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınan kararlar sonucu, Atatürk'ün halkın moralini yüksek tutmak amacıyla yaptığı ziyaretlerden birini de Kırşehir'e gerçekleştirdiğini ifade eden Bahçeci, şöyle devam etti:

"Onlar, bu toprakların bağımsızlığını kazanması, düşmanların topraklarımızdan sökülüp atılması için yola çıktılar. Hiçbir zaman yılmadılar, kararlı bir şekilde yollarında yürüdüler. Kırşehir, tarihi boyunca çok önemli görevler üstlenmiştir. Milli mücadele döneminde de Kırşehirli gençler, Büyük Önder'e ve arkadaşlarına destek vermişlerdir."

Bahçeci, Anadolu'da yürütülen çalışmaların, bir süre sonra meyvesini verdiğini ve milletin tam bağımsızlık mücadelesi ile vatan topraklarının düşmanlardan temizlendiğini ve çağdaş Türk devletinin temellerinin atıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk milletinin en belirgin özelliklerinden biri olan milli dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında en önemli rolü oynamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Türk milletinin birlik ve beraberliği ülkemizin geleceğine ışık tutacak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli etken olacaktır. Kırşehirlilerin Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği desteğin, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, ilimize gelişinin 95'inci yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet, sevgi ve saygı ile anıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber