Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Nisan 2015 - 13:43 Yorum: 0

Atatürk'ün koruma polisinin kızı yardım bekliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir apartmanın zemin katında 3 torunuyla yaşayan 91 yaşındaki Keskin, zor günler geçiriyor- Babasından kalan 400 lira maaşla geçinmeye çalışan Keskin, Atatürk ile ilgili anılarını gözyaşları dökerek anlattı

Atatürk'ün koruma polisinin kızı yardım bekliyor

MUĞLA (AA) - Atatürk'ün koruma polislerinden başkomiser Ahmet Cevdet Keskin'in Marmaris'te yaşamını sürdüren 91 yaşındaki kızı Fatma Lamia Keskin, sağlık sorunları ve maddi sıkıntılar nedeniyle yardım bekliyor.

Sarıana Mahallesi'ndeki bir apartmanın zemin katında 3 torunuyla yaşayan Keskin, zor günler geçiriyor. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Keskin, babasından kalan 400 lira maaşla geçinmeye çalıştığını söyledi. 

Keskin, babasının Atatürk’ün korumalığını yaptığı dönemde Dolmabahçe Sarayı’ndaki anılarını gözyaşları içinde anlattı.

Babasının kendisini 6 yaşındayken Dolmabahçe Sarayı’na götürerek Atatürk ile tanıştırdığını belirten Keskin, "Atamızla tanıştıktan sonra beni çok sevdi. 'Lamia kızım' diye çağırırdı. Bana bir gün 5 lira harçlık verdi. O parayla bayramlık aldık. Sarayda çok güzel günlerim geçti. Atatürk’ün öldüğünü öğrendiğimde günlerce ağladım. Onu çok özlüyorum" dedi.

Marmaris Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlilerinin kendisiyle ilgilenmeye başladığını anlatan Keskin, gözünün tedavi ettirildiğini ve tekerlekli sandalye verildiğini kaydetti. 

Keskin, yaşları 7, 20 ve 27 olan 3 torunuyla yaşadıkları evi aylık 550 liraya kiraladıklarını dile getirdi. Ortanca torununun kalp rahatsızlığı bulunduğu için çalışamadığını bildiren Keskin, büyük torununun ise turizm sezonunun açılmasıyla bir otelde çalışmaya başlayacağını söyledi.

Geçinmekte güçlük çektiklerini vurgulayan Keskin, yetkililerden yardım talebinde bulundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber