Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı
Güncel 13 Şubat 2015 - 13:55 Yorum: 0

Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin yıl dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin yıl dönümü dolayısıyla kentte tören düzenlendi

Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin yıl dönümü

MALATYA - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 84. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile CHP İl Başkanlığı, Malatya Barosu Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği yetkilileri, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, şeref defterini imzaladı. 

Çakır, şeref defterine şunları yazdı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk, Malatya'ya ziyaretinizin 84. yıl dönümünde kalabalık bir heyetle manevi huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Her türlü zorluk ve imkansızlıklara rağmen büyük mücadeleler sonucunda kurup bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda büyümekte ve yükselmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli illerinden biri olan Malatya ise bölgesinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Hızlı ve modern bir şekilde büyüyen ve gelişen ilimiz, büyükşehir statüsüyle taçlanmış olup, yapılan yatırım ve hizmetlerle Avrupa Birliği standartlarında bir il olma yolunda hızla ilerlemektedir. İnsan odaklı hizmetler üreterek, insanların hayatlarını kolaylaştıran yönetimimiz, işaret buyurduğunuz gibi, halkımıza efendilik değil, hizmet etmektedir. 'Bu millete hizmet eden onun efendisi olur' düsturundan hareketle hizmet anlayışını sürdüren belediyemiz, başlattığı hizmet kervanına, Malatyamızı muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine ulaşıncaya kadar devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle şehrimize teşriflerinizin 84. yıl dönümü dolayısıyla Malatyalı hemşehrilerim adına şükranlarımı arz eder, saygılarımı sunarım."

Anıt önündeki törenin ardından protokol üyeleri, Atatürk Evi Müzesi'ni gezdi. Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki programda öğrenciler şiirler okudu. 

Törene, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, askeri erkan, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber