Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 92. yıl dönümü

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 92. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.   Kocamaz, mesajında, Atatürk'ün...

Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 92. yıl dönümü

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 92. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

   Kocamaz, mesajında, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu kentlerine yaptığı gezileri arasında yer alan Mersin'in, Atatürk'ü coşkuyla karşılama ve ağırlama onurunu yaşamış olmasının gururunu yaşadığını belirtti.

Atatürk'ün, 17 Mart 1923 tarihindeki ziyaretini, Mersinliler'in her yıl "Atatürk Bayramı" olarak coşkuyla kutladıklarını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:

"Yurdumuzda sürekli olarak kutlanan tek yerel Atatürk Bayramı, Mersin'dedir. Tarih boyunca önemli bir yere sahip olan Mersin'i hayatı boyunca 8 defa ziyaret ederek Mersinlileri onurlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Zafer'den sonra yaptığı gezide 17 Mart 1923 tarihinde Mersin'i ziyaret etmiş ve Mersinliler de kendisine coşkulu bir karşılama töreni hazırlamışlardır. Atatürk ayrıca, son yurt gezisini 20 Mayıs 1938 tarihinde Mersin'e yapmıştır."

   Atatürk'ün Mersinliler'e hitabında "Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız" dediğini anımsatan Kocamaz, Mersin'i geleceğe güvenle taşımak ve hak ettiği yere getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ve Mersin'e sahip çıktıklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber