Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ağustos 2014 - 15:23 Yorum: 0

Atatürk'ün resmedildiği cam mozaikten yapılan tablo tanıtıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Atatatürk'ün at üzerindeki resminin yer aldığı cam mozaikten tablo tanıtıldı.Taş tabaka üzerine Saraçlar Caddesi'nde yerleştirilen eni 3,5 metre, boyu 4 metre...

Atatürk'ün resmedildiği cam mozaikten yapılan tablo tanıtıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Atatatürk'ün at üzerindeki resminin yer aldığı cam mozaikten tablo tanıtıldı.

Taş tabaka üzerine Saraçlar Caddesi'nde yerleştirilen eni 3,5 metre, boyu 4 metre olan cam mozaikten tablo, kent meydanında kalıcı olarak yer alacak.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, tablonun açılışının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nde yapılmasının önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı kutlayan Şahin, "Heykel deyip geçmemek lazım. Bu heykel timsal ettiği kişi yönünden de düşünüldüğünde son derece önemlidir. Eğer Atatürk, bu yüce insan olmasaydı biz bugün burada konuşabilir miydik? Kim bilir kimlerden izin alıp da konuşacaktık. O bakımdan diyorum ki, ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Atatürk'ün izinden gidenlere" diye konuştu.

Gürkan da sanatçılar için en zor çalışmanın Atatürk'ü resmetmek ve nakşetmek olduğunu anlattı.

Sanatçıların dünyanın hayran olduğu devlet adamının eserini yapmaya çalıştığını kaydeden Gürkan, "Atatürk'ü resmetmek, işlemek kolay bir şey değildir. Bugün burada bayramlarımızı özgürce kutlayabiliyorsak, bugün minarelerde ezanlar özgürce okunabiliyorsa, namazımızı kılabiliyorsak, 'ben Türküm' diye gururla haykırabiliyorsak işte bunun için Atatürk" dedi.

Sanatçı Serdar İyiiz ise tabloyu ilmek ilmek dokuyarak, 5 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkardıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Gürkan ve İyiiz kurdele keserek, tablonun açılışını gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber