Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 10:03 Yorum: 0

ATB Başkanı Bilgiç: “Üniversiteler ve iş dünyası el ele olmalı”

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tezcan ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk,...

ATB Başkanı Bilgiç: “Üniversiteler ve iş dünyası el ele olmalı”

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tezcan ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Bilgiç, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, ATB, ATO, ADASO ve AOSB'nin tek oda gibi çalıştığını belirterek, "Artık Adana'da etkin oda borsaların bir araya gelmesi çok kolay. Üniversiteler de bu birlikteliğin içerisine girdiği zaman aşamayacağımız zorluklar olmayacaktır. Bilim yuvası olan üniversite ve sivil toplum ilişkilerini çok önemsiyoruz. Üniversiteler ve iş dünyası el ele olmalı. Koltukların gelip, geçici olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler ÇÜ ve ABTÜ güzel insanlar yetiştirdiğinde bundan Adana ve bölge ekonomisi fayda görür. Bu anlamda sizleri hem tebrik etmek hem hayırlı olsun demek hemde birlikte güzel hizmetlere vesile olalım dileğiyle geldik. Başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Tümay, "Kentle kopuk bir üniversite olmayacağız"

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, iş dünyasıyla, işletmeciyle, sanayiciyle bir araya gelerek üniversitelerden neler beklediklerini tespit ederek çözüm üretmek amacında olacaklarını söyledi. Tümay, "Bundan sonra üniversite olarak çok güzel bir ara yüz olacağız. Kendi yeteneklerimizi sözde değil, icraatçı olarak sanayici ile buluşturucağız. Ben Adana çocuğuyum. Biz kentle kopuk bir üniversite olmayacağız. Kentle iletişimi sağlayan, kente faydası olan bir yaklaşımla eğitim yaşamımıza devam edeceğiz" dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "İlk 4 yıllık dönemin tecrübesiyle daha güzel icraatlar yapma amacındayız. Şehrimizle daha iyi bütünleşiriz. Üniversitelerin bu günlerde yeniden belirlenen, tespit edilen misyonuna uygun faaliyetleri bu dönem daha rahat gerçekleştiririz. Nazik ziyaretlerinden dolayı ATB yönetimine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ATB Başkanı Bilgiç: “Üniversiteler ve iş dünyası el ele olmalı”

ATB Başkanı Bilgiç: “Üniversiteler ve iş dünyası el ele olmalı”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber