Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ekim 2017 - 16:33 Yorum: 0

ATB başkanı Çandır: "Rusya’nın domates ihracatı açıklaması beklentimizi karşılamıyor"

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın domates ithalatının 1 Aralık'ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını açıklaması, sektörü...

ATB başkanı Çandır: 'Rusya’nın domates ihracatı açıklaması beklentimizi karşılamıyor'

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın domates ithalatının 1 Aralık'ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını açıklaması, sektörü memnun etmedi. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Bakanın yaptığı açıklamanın beklentileri karşılayan bir açıklama olmadığını söyledi.

Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın Türkiye'den 1 Aralık 2017'den itibaren domates ithal edeceklerini, bunun da 4 firmayla sınırlandırılacağı açıklamasını değerlendiren ATB başkanı Ali Çandır, domates alımının 50 bin tonla sınırlı kalmasının büyük talihsizlik olduğunu söyledi. "Sayın Bakanın yaptığı açıklama beklentimizi karşılayan bir açıklama değil" diyen Çandır şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz dönemde Rusya'ya 400 bin ton domates ihracatı yaptığımız göz önüne alındığında 50 bin tonun ne kadar yetersiz olduğu görülüyor. Öte yandan Türkiye'den Rusya'ya domates ihracatının belirlenen 4 firma ile sınırlandırılmasını da rekabet ortamına uygun bulmuyoruz. Beklentimiz yasakların tamamen kaldırılması yönünde. Rusya'nın meselesi yerli üreticiyi korumaksa, bunun dünyada yapılış şekli gümrük vergileriyle ilgili düzenlemedir. Kendi üreticisinin ürününün bol olduğu dönemde ithal edilecek ürünün vergisini artırır ithalatını yavaşlatırsınız. Başından beri biz bunu öneriyoruz. Yasaklarla dünya ticareti yapılamaz."

ATB başkanı Çandır: "Rusya’nın domates ihracatı açıklaması beklentimizi karşılamıyor"

ATB başkanı Çandır: "Rusya’nın domates ihracatı açıklaması beklentimizi karşılamıyor"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber