Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 12:53 Yorum: 0

ATB yönetiminden Rektör Ünal’a ziyaret

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve ATB yönetimi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.

ATB yönetiminden Rektör Ünal’a ziyaret

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve ATB yönetimi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı ziyaret etti.

Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül ve Hüseyin Simav'ın bulunduğu ziyarette Çandır, Rektör Ünal'a görevinde başarılar diledi. Üniversitedeki akademik çalışmaların ekonomik ve sosyal hayata yansıması gerektiğini kaydeden Çandır, üniversitelerin kentin gelişimine yön veren kurumların başında geldiğine dikkat çekti.

Antalya Ticaret Borsası'nın proje odaklı çalışmalar yürüten bir Borsa olduğunu, bu çalışmalarda Üniversitenin birikiminden yararlanmak istediklerini belirten Çandır, ATB'nin çalışmalarına akademik destek almak istediklerini vurguladı. ATB'nin Yöresel Ürünler Projesi'nin bir parçası olan YÖREX hakkında bilgi veren Çandır, Üniversite'nin projenin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Türkiye'nin ilk Tarım Konseyi'ni Antalya'da kurduklarını hatırlatan Ali Çandır, Danışma Kurulu'nda olan Akdeniz Üniversitesi'nin çalışmalara akademik destek vermesini istedi. Kent merkezinin en geniş yeşil alanı Zeytinpark'taki çalışmalar hakkında da Rektör Ünal'a bilgi veren Çandır, buradaki çalışmalara üniversitenin de ortak olabileceğini kaydetti. Çandır, "Üniversitedeki akademik çalışmalardan yararlanmak, yaptığımız projelerde bu çalışmalardan destek almak, kentimizin ekonomik ve sosyal yapısını daha ileriye götürmek istiyoruz" diye konuştu.

Üniversite yol gösterecek

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ziyareti nedeniyle ATB yönetimine teşekkür etti. Üniversite ile kent arasındaki kopukluğu telafi etmek istediklerini söyleyen Ünal, "Üniversiteye dışarıya açmamız lazım. Bir çok konuda kente yol gösterecek hocalarımız ve akademik çalışmalarımız var. Bunu harekete geçirmek için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu. Çandır'ın proje çalışmalarını ilgiyle dinleyen Rektör Ünal, "Her türlü ortak projeye varız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber