Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
23 Nisan
Kültür 10 Temmuz 2020 - 10:23 Yorum: 0

Atgirmez mevkinin 35 yıllık altyapı sorunu çözülüyor

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, iki hafta önce gittiği Tarsus ilçesi Günyurdu Mahallesinin Atgirmez mevkinde sözünü...

Atgirmez mevkinin 35 yıllık altyapı sorunu çözülüyor

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, iki hafta önce gittiği Tarsus ilçesi Günyurdu Mahallesinin Atgirmez mevkinde sözünü verdiği altyapı çalışmalarının başladığı bildirildi. Yaklaşık 500 hanenin bulunduğu Atgirmez'de 6 kilometreye yakın boru döşenerek, paket atıksu arıtma tesisi kurulacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarsus'un Günyurdu Mahallesinin Atgirmez mevkinde 35 yıldır yapılmayan ve vatandaşlara büyük sıkıntı yaşatan altyapı sistemiyle ilgili iş çalışmalar başladı.

İki hafta önce Atgirmez'e yaptığı ziyarette kanalizasyon sistemiyle ilgili ihalenin MESKİ tarafından yapıldığını ve yüklenici firmanın hazırlıklara başladığını söyleyen Başkan Seçer, "Bizim yapacağımız işler günü kurtarma adına yapılmıyor. Gerçekten kalıcı olsun, gerçekten ihtiyaca cevap versin diye yapılıyor" demişti.

Atgirmez'in yaşadığı sorunları yakından bildiğini tekrarlayan ve bunların çözümü için planlı şekilde çalışma yürüteceklerini dile getiren Seçer, söz konusu altyapı çalışmasının 2021 yılının ocak ayı içinde tamamlanarak, faaliyete başlayacağını da ifade etmişti.

Çoğunlukla tarım işçileri yaşıyor

Tarsus'un ova bölgesinde bulunan tarım arazilerinde çalışmak için gelen ve ardından bölgeye yerleşmeye başlayan tarım işçilerinin ağırlıklı olarak yaşadığı Atgirmez mevki, özellikle 90'lı ve 2000'li yıllarda dış göçle daha da büyüdü ve şu anda 500'e yakın haneye ulaştı.

Yaklaşık 35 yıllık bir yerleşim yeri olan ve bugüne kadar altyapı çalışmaları yapılmayan Atgirmez'de, yüklenici firma tarafından yapılan altyapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 6 kilometre boru döşenerek, yerleşim yerlerinden toplanacak atıksular arıtılarak yeniden doğaya kazandırılacak.

Proje dahilinde çeşitli çaplarda HDPE esaslı koruge boru ile kanalizasyon hattı, muayene bacası, dizel jeneratör ile birlikte paket atıksu arıtma tesisi kurularak, günde 600 metreküp atıksuyun temizlenmesi sağlanacak.

Günyurdu Mahallesi Muhtarı Seydi Kanar, Başkan Seçer'in verdiği sözü tuttuğunu vurgulayarak, "Kendisine mahalle sakinlerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ben iki dönemdir muhtarım, bir önceki dönemde de altyapının yapılacağı yönünde söz verilmiş olmasına rağmen hayata geçirilmemişti. Maalesef ki ikinci plana atıldık. Fakat Başkan Seçer, verdiği sözü tuttu ve çalışmaları başlattı" diye konuştu.

Atgirmez mevkinin 35 yıllık altyapı sorunu çözülüyor

Atgirmez mevkinin 35 yıllık altyapı sorunu çözülüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber