Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 24 Haziran 2016 - 15:43 Yorum: 0

Atıcı’dan, Mersin’e İstiklal Madalyası Verilmesi İçin Kanun Teklifi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersinlilerin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri kahramanlıklar ve destansı mücadele dolayısıyla Mersin'e İstiklal...

Atıcı’dan, Mersin’e İstiklal Madalyası Verilmesi İçin Kanun Teklifi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersinlilerin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri kahramanlıklar ve destansı mücadele dolayısıyla Mersin'e İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Atıcı, "Yiğit Mersinlilerin verdiği destansı mücadele İstiklal Madalyası ile taçlandırılmalıdır" dedi.

CHP'li Atıcı, Mersinlilerin ülkenin istiklal mücadelesinde Çukurova Bölgesi'nde gösterdikleri kahramanlıkların İstiklal Madalyası'yla onurlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verdi. Atıcı, teklifin gerekçesinde Birinci Dünya Savaşının ardından İtilaf Devletlerinin Osmanlı Devleti'ne uyguladıkları işgalci ve sömürgeci politikalarından yurdun en önemli ve verimli yerlerinden biri olan Çukurova Bölgesi'nin de etkilendiğini ve Mersin'in önce İngilizler, ardından Fransızların işgaline maruz kaldığını belirtti. Atıcı, "Düşmanların insaf ve merhametine sığınmaktan başka çare kalmadığını düşünen Osmanlı Hükümeti'ne rağmen, yüzyıllar boyu özgür yaşamış ve egemenliği benimsemiş olan milletimiz kendisini kurtuluş davasına adayan Mustafa Kemal'in özgürlük ve egemenlik bayrağı altında toplanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kuvayi Milliye ruhuyla Mersin'in tüm ilçelerinde ve köylerinde teşkilatlanmaların başlatıldığını anımsatan Atıcı, Büyük Önder'in verdiği işaret ile birlikte harekete geçen ufak çaptaki milli kuvvetlerin, Toroslar'dan şehirlere ve ovaya doğru indikçe bir çığ gibi büyüdüğünü, canlarını, mallarını bağımsızlık uğruna adayan "Yiğit Mersinliler'in kurtuluşa ve Mustafa Kemal'e inandıklarını vurguladı.

Mersin halkının verdiği destansı mücadele sonucunda işgalci güçlerin püskürtüldüğünü, Mersinlilerle baş edemeyeceğini anlayan Fransızların dost geçinme esasından hareket edip anlaşma yolunu seçmek zorunda kaldığını dile getiren Atıcı, teklifin gerekçesinde şunları kaydetti:

"İstiklal Savaşı ve onun ayrılmaz bir bölümü olan Çukurova Kurtuluş Savaşı, bütün dünya mazlum milletlerine özgür ve egemen yaşamak isteyen bir milletin mutlaka başarıya ulaşacağının parlak bir örneğini vermiştir. Bu kanun teklifi ile istiklal mücadelesinde Mersin halkının verdiği destansı mücadele ve gösterdiği büyük kahramanlıklar nedeniyle Mersin iline İstiklal Madalyası verilmesi amaçlanmıştır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber