Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Atık çamur, tarım toprağına dönüşecek

GASKİ, kurmayı planladığı tesisle atık çamuru tarımsal ürünlerin yetiştirileceği toprağa dönüştürecek

Atık çamur, tarım toprağına dönüşecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), arıtma çamurunun tarım toprağına dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, GASKİ'ye ait atıksu arıtma tesisinde oluşan çamura "patenli çözüm" üretmek için harekete geçildi.  GASKİ, kurmayı planladığı tesisle atık çamuru tarımsal ürünlerin yetiştirileceği toprağa dönüştürecek. Bu kapsamda kente davet edilen Prof. Dr. Celal Gökçay, proje hakkında GASKİ yetkililerine bilgiler verdi.

Atık çamuru organik tarım toprağına çeviren teknolojiyi geliştirerek bir ilke imza attıklarını belirten Gökçay, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde kurulması planlanan tesisin benzerini Eskişehir'de hayata geçirdikleri bildirdi.

Bu çalışmanın ABD, Japonya ve AB'de uluslararası patent aldığına vurgulayan Gökçay, "Ortaya çıkan çürütülmüş malzeme bahçecilikte kullanılan torf malzemesi niteliğinde olmakta ve tarımda güvenle kullanılabilmekte" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber