Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 17 Nisan 2022 - 10:18 Yorum: 0

Atık malzemelerden okuma köşeleri

Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu öğrencileri, evlerinde atık materyalleri kullanarak okuma köşeleri oluşturdu.

Atık malzemelerden okuma köşeleri

Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu öğrencileri, evlerinde atık materyalleri kullanarak okuma köşeleri oluşturdu. Lastik, karton ve plastik paletten yapılan kitaplıklar ve okuma köşeleri dikkat çekti.

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projeleri çerçevesinde 81 ilde geri dönüşüm yoluyla yüzlerce kütüphane yapıldı. Proje ile okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amaçlanırken, İzmir Dikili'de bulunan Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu öğrencileri de atık materyalleri kullanarak okuma köşeleri oluşturdu. Öğrenci ve velilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Okuma Köşem" adlı yarışma düzenlediklerini belirten okul müdürü Aşkın Ayhan, öğrencilerin velileri ile birlikte evlerinin bir köşesinde kullanılmayan palet, plastik kapak, deterjan şişesi, tahta, kasa, kutu, lastik, ip gibi birçok atık malzemeleri dönüştürdüklerini söyledi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin yanı sıra, dereceye giren ilk 3 ve 10 öğrenci ile velilerine ödül verildiğini kaydeden Ayhan, toplamda 52 okuma köşesi hazırlandığını, önümüzdeki yıl içerisinde tüm evlerde okuma köşesi oluşturulmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber