Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Atıl orman tesisinin tehlike oluşturduğu iddiası

Marmaris'te ormanlık alanda atıl durumdaki tesisin kirliliğe neden olduğu ve tehlike saçtığını iddia eden çevreciler duruma tepki gösterdi

Atıl orman tesisinin tehlike oluşturduğu iddiası

MUĞLA (AA) - Marmaris'te ormanlık alanda atıl durumda bırakılan tesisin kirliliğe neden olduğu ve tehlike saçtığını iddia eden çevreciler duruma tepki gösterdi.

Çetibeli Mahallesi'nin Çeşme mevkisinde, Marmaris-Muğla karayolunun kenarındaki ormanlık alan içinde bulunan tesis, kullanılmadığı için çürümeye terk edilmiş durumda. Etrafı çöplerle dolan tesisin, restoran kısmının ise harabeye döndüğü gözleniyor. Bazı kısımları çöken restoranın, camları ve içindeki malzemelerin parçalanmış olduğu dikkati çekiyor. 

Söz konusu tesisin yer aldığı ormanlık alanda incelemelerde bulunan Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ana yol kenarında orman içindeki 50 dönümlük alanın 29 yıllığına kiralanabilir bir yer olduğunu söyledi. 

Tesisin daha önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Müdürlüğü tarafından kiraya verildiğini belirten Kutengin, "Kurum yetkilileriyle görüştük ve durumu anlattık. Daha önce Milli Parklara ait olan bu yerin, geçen yıl Orman Genel Müdürlüğüne devredildiğini söylediler. Bunun üzerine bugün Orman İşletme Müdürlüğü görevlileriyle temasa geçtik. Sorunu anlatarak çözüm bulunmasını istedik" diye konuştu.

Kutengin, alanda biran evvel çöplerin temizlenmesi ve girişinin tel örgülerle kapatılması gerektiğini ifade ederek, "Burası doğaya saplanmış bir hançer" dedi.

Tesisin bir bomba gibi ormanın içinde durduğunu ileri süren Kutengin, "Çetibeli, orman yangınları açısından çok hassas bir yer. Türkiye'nin en büyük orman yangınlarından bazıları bu bölgede meydana geldi. Ormanlık alanda atıl durumda bırakılan ve istenmeyen kişilerin zaman zaman barındığı bu yer, tehlike arz ediyor. Ayrıca etraftaki atıklardan kaynaklanan orman yangınları da çıkabilir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber