Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2020 - 16:53 Yorum: 0

Atılım Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı yapıldı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Uçtuğ, "Bu seneye "hibrit" eğitimle başlayarak uzaktan eğitimi tercih etmedik" dedi.

Atılım Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı yapıldı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Uçtuğ, "Bu seneye "hibrit" eğitimle başlayarak uzaktan eğitimi tercih etmedik" dedi.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Uçtuğ, "2020-2021 Akademik Yılı Açılış" töreni öncesinde yaptığı açıklamada, olağanüstü bir zamanda gerçekleştirilen Akademik Yıl Açılış törenini pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "8-9 aydır hayatımızda hiç düşünmediğimiz, hayal bile edemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Gerçek bir felaket senaryosu oldu. Ama yine de, "hayat bir noktada normal akışında ilerlemek zorunda" diye düşünüyoruz. Bakarsanız dünyanın birçok ülkesinde bu şekilde, tabi ki bir takım önlemler alınıyor ancak hayat bir bakıma durdurulamıyor. Biz de geleneksel açılış törenimizi az katılımla mümkün mertebe önlemlerimizi alarak gerçekleştirmek istedik" ifadelerini kullandı.

"Bu seneye "hibrit" eğitimle başlayarak uzaktan eğitimi tercih etmedik"

Atılım Üniversitesinin bu yıl "hibrit" eğitimi tercih ettiğini anlatan Uçtuğ, eğitimin detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Biz bu seneye "hibrit" eğitimle başlayarak uzaktan eğitimi tercih etmedik. Geçtiğimiz bahar döneminde tüm derslerimizi canlı olarak bir program aracılığıyla vermiştik ama çok başarılı olmadı. Öğrencilerimizin önemli bir kısmı okula geri gelmek istediler. Sınavlar sorun oluşturdu. Bu nedenle bu sene "hibrit" eğitim yöntemini tercih ettik. Bazı derslerimizi yine uzaktan veriyor, bazı derslerimizi tümüyle örgün veriyoruz. Çoğu dersimiz ise "hibrit" dediğimiz; öğrencilerimiz bir hafta okula gelecekler bir hafta ise bizim kayda aldığımız dersleri evlerinden izleyebilecekler. Bu doğrultuda da tüm sınıflarımızı kamera ve mikrofon sistemiyle donattık. Hocalar, o hafta gelen öğrencilerle ders yaparlarken, dersler kayıt altına alınacak."

"Bir yükseköğretim kurumuna, "üniversite" demek için o üniversitede mutlaka araştırma yapılıyor olması, bilgi üretiliyor olması lazım"

Akademik yayın konusunda Atılım Üniversitesinin bilime katkılarına da değerlendiren Uçtuğ, "Atılım Üniversitesi bu konuya çok önem veren bir üniversite. Zaten bir yükseköğretim kurumuna, "üniversite" demek için o üniversitede mutlaka araştırma yapılıyor olması, bilgi üretiliyor olması lazım. Sadece ders verilen bir yükseköğretim kurumuna, "üniversite" diyemezsiniz. Bu nedenle Atılım Üniversitesi de, araştırmaya ve bilgi üretimine çok değer veriyor, çok kıymet veriyor, öğretim üyelerini önemsiyor, bu yönde motive ediyor ve destekliyor. Bizim araştırma yapan, yayın yapan, atıf alan öğretim üyelerimize sağladığımız çok farklı olanaklar, destek mekanizmaları ve ödül mekanizmaları var. Her yıl bilim üreten, çok sayıda yayın yapan öğretim üyelerimizi de bu açılış töreninde ödüllendiriyoruz. Bugün de o ödüllerimizi takdim edeceğiz" diye konuştu.

"Çalışanlarınız için güzel bir ortam oluşturduğunuz zaman, sizinle uzun zaman kalmak istiyorlar"

Ayrıca, daha sonra yapılacak bir törenle kurumlarında 10 ve 20. Yıllarını dolduran personellere ödüller vereceklerini bildiren Uçtuğ, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışanlarınız için güzel bir ortam oluşturduğunuz zaman, sizinle uzun zaman kalmak istiyorlar, siz de onlardan memnun olduğunuzda onların kalmalarını arzu ediyorsunuz. Bu da kurumun bu kişilere, bir ödülü bugün. Bizimle 10 yıldır, 20 yıldır çalışan personelimize ödüllerini vereceğiz. Normal şartlarda tek törende yapardık bunları ama pandemi koşullarından dolayı ve salonda daha az kişinin bulunması noktasından hareketle töreni ikiye bölmek zorunda kaldık. İkinci oturumda da bu arkadaşlarımıza ödüllerini takdim edeceğiz. Kurumsallık açısından bence bu çok önemli, Türkiye'de belki de vakıf üniversitelerinde maalesef bu değişim, dönüşüm çok fazla yaşanıyor. Aslında sadece üniversitelerde değil, bu özel sektörde de çok yaşanan bir olay. Keşke personel uzun yıllar aynı kurumda çalışsa, karşılıklı bir bağlılık, aidiyet oluşsa bence çok güzel bir şey."

Yeni akademik yılın kurumlar ve öğrenciler için başarılı geçmesini temenni eden Uçtuğ, "Eminim bütün dünyanın ortak temennisi; bu içinde yaşadığımız olağanüstü koşulların, benim tabirimle, "hayatımıza açtığımız parantez'in bir an önce sona ermesi, kapanması ve tekrar her noktada, her alanda normal yaşantımıza geri dönmemiz" dedi.

Atılım Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı yapıldı

Atılım Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber