Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Ekim 2016 - 11:48 Yorum: 0

Atletizm şampiyonu genç kıza okulunda hüzünlü tören

İzmir'de, beden eğitimi dersi sonrasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ve atletizmde önemli dereceleri bulunan lise öğrencisi Hande...

Atletizm şampiyonu genç kıza okulunda hüzünlü tören

İzmir'de, beden eğitimi dersi sonrasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden ve atletizmde önemli dereceleri bulunan lise öğrencisi Hande Can için okulunda duygu dolu tören düzenlendi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, 16 yaşındaki Heydar Aliyev Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hande Can, dün okulunda bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen genç kız tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genç kızın ani ölümüyle ailesi sinir krizleri geçirirken, arkadaşları ve öğretmenleri de yasa boğuldu.

Bugün toprağa verilecek Can için okulunda da hüzünlü bir tören düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Şube Müdürü Tuğba Kabakçıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

"Sabah okula gönderiyorlar, acı haberini alıyorlar"

Törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, yaşanan üzücü olayın herkesi derinden etkilediğini belirterek, "Hepimizin başı sağolsun. Şunu unutmayalım doğum ne kadar gerçek ise ölümde bir o kadar hepimiz için gerçektir. Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Tabii bu zamansız bir kaybımızdır. Genç kayıplar bizi daha fazla üzüyor. Bizlerin acısı büyük, hele sevgili öğrencimiz Hande Can'ın ailesinin acısı daha derin. Çocuklarını sabah okula gönderiyorlar, bir iki saat sonra acı haberini alıyorlar. Sizden çok zor bir şey istiyorum. Acınızı anlıyorum ama sakin olmalıyız. Ailenin acısını hafifletmek adına törende dik durmalıyız, metanetli olmalıyız. Hande Can'a yakışır biçimde tören yapmalıyız" dedi.

Gözyaşları sel oldu

Törene katılan öğrenciler, öğretmenler ve veliler gözyaşlarına boğuldu. Makine Teknoloji alanı 11 C sınıfında okuyan Hande Can'ın sınıfındaki sırası, karanfillerle süslenirken, okulun bir köşesine de yine karanfillerle donatılmış bir fotoğrafı ile anı defteri açıldı.

Genç kızın cenazesi, Aliağa Merkez Caminde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından şehir kabristanlığına defnedilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber