Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Güncel 10 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Atme'deki çadır kentte tedirginlik

İç savaştan kaçan Suriyeliler, sığındıkları Atme kasabasındaki çadır kampında da tedirgin yaşıyor- Türkiye sınırı yakınında 3 yıl önce kurulan ve geçen yıl 2 kez bombalı saldırıya hedef olan kamp, önceki gün de hava saldırısıyla sarsıldı

Atme'deki çadır kentte tedirginlik

HATAY (AA) - CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler, İdlib kentine bağlı Atme kasabasında sığındıkları çadır kampında da tedirginlik duyuyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısında bulunan Atme kasabası, savaştan kaçan Suriyelilerin sığındığı bölgelerin başında geliyor. İç savaştan kaçan Suriyelilerin, Atme'ye gelişi de sürüyor. 9 bini aşkın çadırın bulunduğu kampa gelen aileler, kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamaya çalışıyor.

Yaklaşık 50 bin Suriyelinin kaldığı kampta, elektrik ve su sıkıntısı başta olmak üzere gıda ve sağlık sorunları da öne çıkıyor. Başta Türkiye olmak üzere bazı ülkelerdeki yardım kuruluşlarının desteği ile hayatlarını sürdüren Suriyeliler, evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor. Yaklaşık 20 bin Suriyeli çocuğun bulunduğu kampta kalanlar, havanın kararmasıyla çadırlarına çekiliyor. 

- Atme, 3 kez saldırı yaşadı

Aralarında muhalif grupların da olduğu askerler, kamp girişine kurulan 2 arama noktasında sığınmacıların güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Farklı grupların bulunduğu bölgeye, bomba yüklü araçlarla ve uçaklarla zaman zaman saldırı düzenleniyor. Geçen yıl, iki hastane yakınında bomba yüklü araçların patlatılması sonucu 26 kişi ölmüş, 125 kişi yaralanmıştı. Atme kasabası, önceki gün de hava saldırısına hedef olmuştu.

Kampta son 3 yılda, soğuk hava ve çadırlarda çıkan yangında ise 15 çocuk hayatını kaybetmişti.

Türkiye ile Atme çadır kampı sınırında, yasa dışı geçişleri önlemek için 3 metre yüksekliğinde, 500 metre uzunluğunda taşınabilir beton bloklardan duvar oluşturulmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber