Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 16 Nisan 2014 - 13:48 Yorum: 0

ATO Başkanı Bezci:

"ATO maksatlı haberlerle yıpratılmaya çalışılıyor"

ATO Başkanı Bezci:

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, "ATO maksatlı haberlerle yıpratılmaya çalışılıyor" dedi.

Bezci, bir gazetede "Ortaklığa büyük ihanet" başlığıyla yer alan habere ilişkin yazılı açıklama yaptı. ATO mevduatının ihaleye çıkılarak en yüksek faiz veren bankaya yatırıldığını bildiren Bezci, paranın iki ayrı mevduat hesabı halinde bankada bulunduğunu belirtti.

Vade süresi bittiğinde ihaleye çıkıldığını ifade eden Bezci, açıklamasında şunları kaydetti:

"En son çıkılan ihale günü itibariyle en yüksek faizi yüzde 12.45 ile İş Bankası vermiştir. Aynı ihalede Halk Bankası yüzde 11.75 oranında faiz teklif etmiştir. Halk Bankası ile İş Bankasının teklif ettikleri faiz oranları arasında 0,70'lik bir fark söz konusudur. Bugüne kadar olduğu gibi, bu sefer de kurum menfaatleri açısından en yüksek faiz veren banka tercih edilmiştir. Banka seçimi konusundaki yorumlar gerçeğe aykırıdır.

ATO'nun bir grup komite, meclis üyesi ve basın mensuplarıyla birlikte Şanghay'da düzenlenen Türk Kültür Yılı Etkinliği'ne katılması da yine kurumu yıpratmak amacıyla gündeme getirilmiştir. Söz konusu etkinlik 2-9 Ekim 2013'te yani 17 Aralık'tan önce yapılmıştır. Etkinliğe katılma kararı odamız Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Özel İhtisas Komisyonunun 2 Ağustos 2013'te aldığı ve dünyanın en hızlı büyüyen ikinci büyük ekonomisi Çin Halk Cumhuriyeti ekonomisinden Ankara'nın payını alması amacıyla yaptığı teklifi üzerine alınmıştır. Çin'de "Türk Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali, ATO'nun Çin ziyaretindeki çalışmalarından biri olmuştur. Haberde adı geçen 59. Komite Meclis Üyesi Atillahan Kurt ise Eylül ayında yapılan meclis toplantısında festivale katılmak üzere talepte bulunmuş ve meclisimizin kabulü üzerine katılımları sağlanmıştır. Kurt'un 'detaylı bilgi verilmeden böyle bir organizasyona alet edilme' iddiası da gerçek dışıdır. Katılım kararlarının alındığı meclis toplantısında Türk Çin Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Sekreteri katılarak hem bilgi vermiş hem de organizasyonu tanıtmak amacıyla hazırlanan bir filmi göstermiştir."

Haberde "Türkçe Olimpiyatları ATO'da mı?" başlığıyla yer alan iddianın da gerçek dışı ve maksatlı olduğunun altını çizen Bezci, ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Salonunun ihaleyle Fransız GL Evans AŞ-Türk Serenas ortaklığına kiraya verildiğini belirtti. Şirket yetkililerinden öğrenilen bilgiye göre Congresium salonlarında Türkçe Olimpiyatlarına ilişkin herhangi bir organizasyonun yapılması söz konusu olmadığını vurgulayan Bezci, ATO'nun maksatlı haberlerle yıpratılmaya çalışıldığını, söz konusu gerçek dışı habere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber