Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 13 Ocak 2017 - 11:09 Yorum: 0

ATO heyeti Başbakan Yardımcısı Şimşek’i ziyaret etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Seçime kadar çok kısa süremiz var. Bu süreyi iyi değerlendirerek üyelerimize daha fazla...

ATO heyeti Başbakan Yardımcısı Şimşek’i ziyaret etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Seçime kadar çok kısa süremiz var. Bu süreyi iyi değerlendirerek üyelerimize daha fazla yararlı olmak için çalışıyoruz. ATO'nun bilişim altyapısını yeniliyoruz. Bu yenilenmenin ardından ATO, üyelerine dijital ortamda da hizmetin en kalitelisini sunacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomideki sorunlarını köklü bir şekilde tasarrufları artırarak, daha çok ihracat yapıp, daha çok katma değer üreterek aşacağını söyledi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret etti. Şimşek'in ATO'nun yeni yönetimine "hayırlı olsun" dileğinde bulunduğu ziyarette Baran, Ankara ve Ankara'nın gelişimine yönelik görüş ve önerilerini dile getirdi.

Baran, Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör sorunu yaşarken bir yandan da ekonomik taarruzla karşı karşıya kaldığını söyledi. Türkiye'nin FETÖ terörü başta olmak üzere terör sınavını başarıyla verdiğini kaydeden Baran, "Onlar bizi bölmek parçalamak için saldırdıkça biz tam tersine birbirimize kenetleniyoruz" ifadelerini kullandı.

ATO olarak marka bilinci geliştirmek için Marka Festivali yaptıklarını anlatan Baran, Ankara'nın ekonomik ve sosyal gelişimine yönelik uygulamaya koyacakları projeler hakkında bilgi verdi. Baran, TOBB öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan Nefes Kredisi'ne en büyük katkıyı koyan odalardan birinin Ankara Ticaret Odası olduğunu belirterek, "Üyelerimize 1 milyar liralık bir kredi imkanı sağladık. 20 bin kişiye nefes olacağız" dedi.

"Bilişim altyapısı yenileniyor"

Yaklaşık 10 ay sonra ATO'nun seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Baran, "Seçime kadar çok kısa süremiz var. Bu süreyi iyi değerlendirerek üyelerimize daha fazla yararlı olmak için çalışıyoruz. ATO'nun bilişim altyapısını yeniliyoruz. Bu yenilenmenin ardından ATO, üyelerine dijital ortamda da hizmetin en kalitelisini sunacaktır" diye konuştu.

"760 bin firmadan bini ihracatçı"

ATO Meclis üyelerinin sektörlerine ilişkin sorunlarını da aktardığı ziyarette konuşan Şimşek, Türkiye'nin ekonomide yaşadığı sorunların köklü bir şekilde tasarrufları artırarak, daha çok ihracat yapıp, daha çok katma değer üreterek aşılacağını söyledi. İşletmelerin rekabet konusunda zafiyeti olduğuna da dikkat çeken Şimşek, "760 bin firmamız var bin tanesi ihracat yapıyor" açıklamasında bulundu.

ATO heyetinin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i ziyaretinde ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'a, Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Aypek, Yönetim Kurulu Üyeleri Musa Beşparmak, Kemal Gazioğlu, Faruk Köylüoğlu, Selahattin Karaoğlan, Ülkü Karakuş, Hakan Tarhan, Meclis Üyeleri Temel Aktay, Turgay Aras, Seçim Aydın, Şerafettin Karademir, Ali Yılık, Adnan Erdoğan ve Ali Osman Öztürk eşlik etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber